Annonce
Aarhus

Pirattaxa-hæler huggede 100.000 kr.: Han får ni måneders fængsel

Den dømte havde var netop blevet løsladt, da han lænsede de to dankort fra pirattaxaen i Aarhus for ialt 100.000 kroner. Derfor får han lagt adskillige måneder oven i dommen på ni måneders fængsel. Foto: Scanpix

En 35-årig mand skal ni måneder i fængsel, efter han lænsede dankort for 100.000 kroner. Dankortene var stjålet fra to mænd i en pirattaxa i Aarhus.

Annonce

AARHUS: En 35-årig mand får en hård lyndom, efter han agerede hæler for en pirattaxa. Manden lænsede dankort for 100.000 kroner på dankort, som blev franarret to århusianere i en pirattaxa. Nu skal han i fængsel - ubetinget i ni måneder - dømt for hæleri og bedrageri.

En 32-årig og en 46-årig mand fik begge stjålet deres dankort i en pirattaxa i Aarhus natten til 1. september, hvorefter der blev hævet mange tusinde kroner på det. Nu er en 35-årig mand idømt ni måneders ubetinget fængsel for hæleri og bedrageri, efter han brugte dankortene i flere forskellige butikker på Fyn, skriver Østjyllands Politi i en en pressemeddelelse.

Begge mænd havde fået en del at drikke, da de efter en bytur i Aarhus på to forskellige tidspunkter samme nat satte sig ind i en pirattaxa for at få et billigt lift hjem fra Aarhus midtby. Men det endte med at blive en dyr tur for dem begge. Da de skulle betale, trak mændene en slags dankort-terminal frem, som de skulle benytte.

Dagen efter opdagede mændene, at deres dankort var væk. Den 32-årige havde mistet 40.000 kroner, og den 46-årige 60.000 kroner. Pengene var hævet via forskellige handler i supermarkeder og på tankstationer på Fyn, oplyser politiet.

Efterforskere fra Østjyllands Politi kiggede overvågningsvideoer igennem de steder, hvor kortet var brugt og flere betjente kunne genkende gerningsmanden som værende en 35-årig mand fra Aarhus. Han blev anholdt på sin adresse 25. september. Teleanalytikere undersøgte hans mobiltelefon, og kunne med den kortlægge hans færden ret præcist. Det viste sig, at manden havde været i butikkerne på præcis de tidspunkter, hvor der blev købt på kortet.

Annonce

Pirat-chauffører på fri fod

I Retten i Aarhus blev den 35-årige idømt ni måneders ubetinget fængsel for hæleri og bedrageri. Ifølge dommen fik han overdraget kortene af en ukendt person, og herefter misbrugte han dem bevidst. Mændene fra pirattaxaen er det endnu ikke lykkedes politiet at få fat i.

Den 35-åriges bedrageri foregik i øvrigt få dage efter, at han netop var idømt et års fængsel for flere grove butikstyverier. Denne gang røg han direkte til afsoning efter dommen og har altså sammenlagt fået et år og ni måneders fængsel, hvis man regner de to domme sammen.

Anklager Jakob Beyer fremhæver det grundige efterforskningsarbejdet, der gik forud for dommen.

- Det krævede et stort efterforskningsarbejde at koble den 35-årige til transaktionerne på dankortet, så stor ros til efterforskere, betjente og teleanalytikere for et grundigt stykke arbejde, der gjorde, at jeg kunne fremlægge gode beviser for retten, siger anklageren.

Den 35-årige nægtede sig skyldig men modtog dommen uden at anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Topscoreren, terrieren og keeperen var bedste AGF-spillere i Parken - mange andre tabte sutten i slutfasen

Annonce