Annonce
Sport

Pisk og pace har skabt Wozniacki

Fredag aften spiller Caroline Wozniacki semifinale ved US Open. Bag hende står farmand Piotr Wozniacki, og han roses for at være den helt rigtige træner og indpisker for tennisstjernen.

Annonce

Først var han inde, så var han ude. Siden marts har Piotr Wozniacki været tilbage i varmen som træner for Caroline Wozniacki, der i aften træder ind på den største scene og spiller om adgangsbilletten til US Open-finalen.

Og sådan bør det også være, lyder meldingen, når man forhører sig i tennismiljøet. Ingen som Piotr Wozniacki kan motivere og optimere Danmarks største tennistalent.

Et eksempel til efterfølgelse i dansk topidræt, lyder den klare melding fra Rasmus Ankersen, forfatter til bogen »Opdragelse af en vinder - pace dine børn til succes og selvværd«.

»Vi mangler helt klart nogle som Piotr,« siger Rasmus Ankersen, der er formand for fodboldklubben FC Midtjylland.

Piotr Wozniackis stil har ofte været til debat. De verbale polske lussinger og de fysiske gestikulationer, der har fulgt med siden Caroline Wozniackis juniordage, har igennem årene mødt modstand.

Men ifølge Rasmus Ankersen, der også har titel som mentalcoach, er kritikken forfejlet. Tværtimod burde man i Danmark se polske Piotr Wozniacki som en inspirationskilde.

»Det er da tankevækkende, at hvis Caroline Wozniacki vinder US Open og sikrer den vel nok største danske sportspræstation i 50 år, er det skabt af en pige, der er pacet af en polsk far. Måske er det i virkeligheden hans opdragelse og træning, man bør lytte til,« siger han og fortsætter:

»Se også på Kevin Magnussen i Formel 1. Han har heller ikke fulgt den danske model. Der skal noget meget mere radikalt til end det, Team Danmark tilbyder. Måske man burde ansætte Piotr Woznicaki i Team Danmark.«

»Hvis man skal skabe resultater som Caroline og Kevin, skal der i hvert fald noget radikalt til,« siger Rasmus Ankersen og opfordrer til, at man gør op med en forestilling om, at det er negativt at pace talenter.

»Vi må udfordre de klassiske danske idealer om, hvor meget man må gøre. Der hersker en dansk mentalitet om, at hvis man gør noget for meget, så er det usundt. Det er fint nok med sådan et ideal, men hvis vi skal skabe store sportsstjerner, skal der noget ekstraordinært til. Og jeg synes da ikke, at hverken Kevin eller Caroline virker særlig usunde. Tværtimod ser jeg dem som både sunde og selvstændige mennesker,« lyder det fra Rasmus Ankersen.

Eskild Ebbesen, tredobbelt OL-guldvinder i roning og mangeårigt medlem af 'Guldfireren' tager jævnligt rundt og holder foredrag om coaching og motivation. Han understreger, at han ikke kender meget til Piotr Wozniackis træningsmetoder, men erklærer sig enig i, at dansk idræt har brug for indpiskere, der kan flytte de største talenter.

»Jeg tror ikke på, der er nogle talenter, der har så stor træningsiver og passion for deres sport, at de automatisk træner så meget, der skal til. Det kræver høj disciplin, og at nogen ude fra kan motivere og piske dig, så du forbliver på rette kurs,« siger Eskild Ebbesen.

Han ser - foruden resultaterne af Piotr Wozniackis arbejde med sin datter - udviklingen i dansk svømning under den nu afdøde hollænder Paulus Wildeboer som et bevis på, at udenlandsk »no nonsense«-mentalitet kan være en stor gevinst for dansk idræt.

»Det er jo helt vildt, hvad de har lavet af resultater. Der er ingen tvivl om, at den her mentalitet har haft en effekt.«

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce