Annonce
Aarhus

Pizza-kæde vil indtage Jylland: Aarhus først, så Horsens

Det tidligere Dominos havde blandt andet pizzeria ved rutebilstationen i Aarhus. Kædens nye ejere håber snart at kunne åbne mindst to nye Aarhus-afdelinger og en i Horsens. Arkivfoto: Henrik Havbæk Madsen
Dominos består i dag af 13 pizzeriaer på Sjælland og Fyn, men nu vil kæden også have en slice af Jylland. Australske ejere har sendt flere penge til flere nye restauranter.

AARHUS/HORSENS: Pizzakæden Dominos tæller i dag 13 pizzeriaer, men inden året er omme, vil antallet være rundt regnet fordoblet, fortæller kædens australske direktør Kellie Taylor.

- Vi har i dag restauranter på Sjælland og Fyn, men vi skal helt sikkert til Jylland, siger hun.

Dominos har tidligere haft 31 restauranter fordelt i hele landet, men en tid med omfattende hygiejne-kritik førte til, at flere restauranter lukkede, og endelig måtte franchisetageren, der havde rettighederne i Danmark, i marts sidste år begære selskabet konkurs.

Annonce

Kort efter meldte Dominos australske franchisetager sig som køber af konkursboet. Det australske selskab Domino's Pizza Entreprises driver cirka 2600 Dominos-restauranter i ni lande.

Millioner til ekspansion

Selskabet har nu sat sig for at gøre Dominos til Danmarks største restaurantkæde, som i 2030 skal tælle flere end 150 pizzeriaer, fortæller Kellie Taylor.

Enkelte af de tidligere Dominos-restauranter genåbnede efter ejerskiftet, og andre er siden kommet til. I løbet af i år er der åbnet syv nye restauranter, og målet er at åbne 12 mere, inden året er omme.

De australske ejere har for anden gang på et år sendt en kapitalindsprøjtning til det danske driftsselskab. Godt 13,4 millioner kroner er netop tikket ind på kontoen, og de er ifølge Kellie Taylor øremærket en forbedring af kædens systemer samt ekspansion.

Størrelsen er interessant

Dog må de jyske pizza-kunder formentlig vente lidt endnu på Dominos.

Kellie Taylor forventer, at kæden indtager det jyske i starten af 2021, og i den forbindelse er første valg på menuen et par restauranter i Aarhus, afslører hun. Derefter følger større byer som Horsens, men mindre byer er også i kikkerten.

- Vi vil også gerne være i de lidt mindre byer, hvor vi ønsker at blive en del af lokalsamfundet. Men det er klart, at den størrelse, Horsens har, gør byen meget interessant for os og sætter den højt på åbningslisten. Forhåbentlig kan vi åbne i Horsens i løbet af næste år, siger direktøren.

Annonce

Søger aften-liv

Tid og sted for alle åbninger er dog afhængig af rette lejemål med rette beliggenhed, understreger Kellie Taylor.


Vi glæder os meget til at brede det rigtige Dominos ud til danskerne.

Kellie Taylor


- En størrelse i omegnen af 100-120 kvadratmeter er optimal, men beliggenheden er mere vigtig. Vi ønsker et sted, der er trafikeret og godt besøgt, også sent om aftenen. Vi er ikke interesseret i at ligge et sted, der dør hen om aftenen, forklarer hun.

Drive in-faciliteter har Domino ikke tradition for. Det findes i enkelte restauranter, så det er ikke udelukket, men omvendt ikke nødvendigt, siger direktøren for kæden, som har mere fokus på hjemme-levering.

Annonce

Tror på fremtiden efter hjerteskærende fortid

På trods af den tidligere fødevare-skandale for danske Dominos tror Kellie Taylor fuldt og fast på en fremtid for kæden i Danmark.

- Det, der skete, er så hjerteskærende for mig. Det var ikke det rigtige Dominos. Nu glæder vi os meget til at brede det rigtige Dominos ud til danskere, siger hun.

Dominos nedtur i Danmark begyndte, da tv-programmet Operation X i efteråret 2018 afslørede fusk med datomærkning af råvarer. Det førte til sanktion fra Fødevarestyrelsen i flere restauranter. Siden blev konsekvensen lukninger, og endelig konkurs. Nu vil nye ejere give kæden oprejsning i Danmark. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Sport

Chris Anker Sørensen var en stor cykelrytter og et endnu større menneske

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Østjylland

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Annonce