Annonce
Aarhus

Pizzakrig: Otte fastfood restauranter kæmper på 800 meter strækning

Bella Napoli har to årtier på bagen på Højbjerg Torv på hjørnet af Oddervej og Rosenvangs Allé. Det var det eneste pizzeria, der lå i omådet i mange år. Nu er konkurrencen for alvor stor. Fotoravn
En sand pizzakrig udspiller sig omkring Højbjerg Torv. To nye pizzeriaer åbner, hvor fire andre pizzarestauranter, en pølsevogn og en asiatisk take away gør sig i forvejen.

HØJBJERG: Hvis man er til en pizza, en "hotter" eller lidt hurtigt kinesisk, er Højbjerg Torvet stedet. En veritabel pizzakrig udspiller sig lige nu blandt de små fastfood-take away-steder.

Fra Højbjerg Torv og 800 meter op ad Rosenvangs Allé ligger i forvejen fire pizzeriaer, Højbjerg Grill og det asiatiske spisested Kung Fu Express.

Fredag slog endnu et pizzeria, Spröd, så dørene op, mens den nye, fremadstormende  århusianske kæde, Ildpizza, i løbet af kort tid åbner sit syvende spisested på Højbjerg Torv.

Som garniture kan det nævnes, at Rundhøj Pizza og Grill i nærheden på Rundhøj Torvet og Skåde Pizza i Skådecentret 500 meter fra Højbjerg Torv også er en mulighed for sultne højbjergensere.

Mr Mumms, Rosenvangs Allé, Kålhøgen på Oddervej, og det nye Tabata Foodpoint i Højbjerg Badmintonhal er i øvrigt også tilbud om lækker mad ud af huset lige op og ned af det 800 meter pizza-strøg, hvor konkurrencen for alvor har fået fat.

Annonce

For mange om buddet

Det siger næsten sig selv, at der med den store konkurrence efterhånden kan være for mange om buddet, selv om århusianerne i den grad har taget take away-mad til sig under den halvt år gamle coronakrise.

- Selvfølgelig er det umiddelbart for mange nu, siger Cagatay Alcicek, der hos Odderway 59 har disket op for højbjergenserne de seneste år med gourmetpizzaer, burgere, børnemenuer og meget andet fra sit pizzaria.

- Men konkurrence er jo også godt, siger Cagatay Alcicek, som overvejer at supplere forretningen med andre tiltag, som han dog foreløbigt holder for sig selv.

- For vores vedkommende kender vi de lokale folk, og de kender os. Der skal være forskel på de forskellige steder. Vi står for godt håndværk, og vi tilbereder alt fra bunden. Det gælder både vores pizzaer og bøffer. Det ved folk godt, og vi har et større udvalg med burgere og andet fastfood, og vi fornyr os hele tiden. Det bliver afgørende, siger Cagatay Alcicek.

Annonce

Synd for pizzeriaerne

Hos Højbjerg Grill tror ejeren, Rikke Mønsted, ikke, at de åbningerne af de nye pizza-steder i Højbjerg vil gå ud over hendes forretning.

- Men det er synd for de andre pizzeriaer, der har ligget her i mange år. For mit eget vedkommende står vores grill for noget helt andet med friskstegt ribben, hjemelavede hotdogs og bøffer lavet fra bunden. Jeg tvivler bare på, at der overordnet bliver solgt flere pizzaer i området, siger Rikke Mønsted.

- Jeg tager det helt roligt. Problemet for mig kan dog blive parkering. Om der er p-pladser nok, siger Rikke Mønsted.

Annonce

Økologi skal gøre forretning bæredygtig

På Rosenvangs Allé 214 åbner Rasmus Bojesen pizzeriaet Spröd, hvor der i gamle dage var slagterforretningen og senest Pathenia mad og vin.

Han siger, at det er dejligt, at der er så mange pizzeriaer i Højbjerg.

- Det giver et godt udbud for kunderne og en sund konkurrence. De, der laver gode pizzaer, skal nok klare sig. De, der ikke leverer det, kunderne vil have, er der ikke plads til, siger Rasmus Bojesen, der synes, at han med sine økologiske pizzaer ligger langt fra mange andre i kvalitet.

Spørgsmålet er, om der i fremtiden er plads til alle i den verserende pizzakrig. Nogle gange tiltrækker flere butikker af samme karakter - som bagerierne i M. P. Bruuns Gade - flere kunder. Andre gange, må nogle forretninger bukke under.

Vi bringer her et overblik over, hvordan mulighederne for et købemåltid er i Højbjerg:

Annonce

Spröd, Rosenvangs Allé 214

Spröd åbnede fredag 28. august som et af de nye pizzariaer i Højbjerg. Ejeren vil fra sin stenovn lave traditionelle italienske pizzaer men med et dansk islæt - og med økologien i højsædet. Fotoravn
Annonce

Bella Napoli, Højbjerg Torv

Bella Napoli er det familieejede pizzaria på Højbjerg Torv med 20 år på bagen. Alle i området kender det traditionelle pizzaria, der er kendt for altid at have leveret kvalitetsvaren. Fotoravn
Annonce

Odderway 59, Højbjerg Torv

Odderway 59 ligger i sagens natur på samme adresse på Højbjerg Torv. Her får kunden også serveret en god burger eller en bakke fritter, hvis det er smagen den dag. Fotoravn
Annonce

Pizza & Bøf, Højbjerg Torv

Pizza & Bøf har en halv snes år på bagen ud til Oddervej. Et klassisk pizzeria - også med en burger. Fotoravn

Abbiocco, Rosenvangs Allé 196

Abbiocco Pizzaria er et forholdsvist nyt bekendtskab for højbjergenserne. Abbiocco åbnede i år og satser på blandt andet italienske kvalitetsvarer, der serveres på en tynd bund. Fotoravn

Ildpizza, Højbjerg Torv

Ild.pizza er endnu ikke åbnet på Højbjerg Torv, men det sker snart. Den forholdsvis nye århusianske kæde har i forvejen pizzariaer i Risskov, Hornslet, Skejby, Odder, Galten og Egå. Fotoravn

Højbjerg Grill

Højbjerg Grill på torvet er en absolut klassiker. Pølsevognen har altid ligget der (de seneste 55 år, red). Først med Ib som pølsemand, siden datteren Lotte - og nu er det Rikke. Her er hotdogs, fritter, bøfsandwich med brun sovs, toast med meget mere. Fotoravn

Kung Fu Express, Højbjerg Torv

Kung Fu Express er en kinesisk/asiatisk take away restuarant, som ligger i den bedre ende med et stort menukort. Kung Fu er klar til at tage kampen på take away-markedet op i Højbjerg. Fotoravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Aarhus

Et år med corona: Personligheder fra kulturlivet gør status på året der gik

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Annonce