Annonce
Aarhus

Pizzeria smadret af køllebevæbnede mænd: Flere ansatte fik knubs

En håndfuld maskerede mænd stormede nytårsdag klokken 20.15 Lido Pizzaria i Stavtrup. Ødelæggelserne er omfattende, og politiet skal nu finde gerningsmændene - og motivet bag. Privatfotos

5-10 maskerede mænd ødelagde med køller Lido Pizzaria i Stavtrup tirsdag. Flere ansatte fik knubs, inden hærværksmændene kørte bort i en sort BMW

STAVTRUP: Lido Pizzaria i Stavtrup slikker onsdag sårene, efter at en gruppe maskerede mænd stormede pizzeriaet nytårsdag.

Montre, køleskabe og andet inventar blev smadret, og flere ansatte fik knubs fra køllerne. Politiet søger nu vidner, mens pizzeriaets ejer forsøger at få et overblik over skaderne.

Ifølge Østjyllands Politi, der fik anmeldelsen klokken 20.17 tirsdag aften, var der tale om tre-fire maskerede mænd.

- De smadrede montrene, køleskabene og andet med deres køller. Motivet er umiddelbart ukendt, men vi ved, at de kørte væk fra gerningsstedet i en sort BMW Gran Turismo. Vi vil rigtig gerne høre fra vidner, hvis nogle har set noget, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen.

Annonce

Svindlere og ballademagere chikanerer pizzariaer

Stiften.dk har talt med pizzeriaets ejer, der endnu ikke overblik over, hvor store skaderne er i restauranten.

Han mener ikke, at nogle af medarbejderne, der var til stede, da hærværket fandt sted, er kommet alvorligt til skade. Enkelte har dog fået knubs.

- Vi havde haft travlt hele 1. januar. Så vi var trætte, da overfaldet fandt sted. Vi meldte det til politiet, og de var meget hurtigt fremme. I dag (onsdag red.) holder vi lukket for at rydde op. Vi skal samtidig tale med politiet igen, lyder det fra ejeren.

Han mener, at hærværket og det brutale overfald kan skyldes "en tak for sidst" fra en gruppe personer i området.

- Jeg ved ikke, hvad det hele handler om. Men de seneste par år er en række pizzeriaer i Viby-området blevet chikaneret på mange måder. Blandt andet har nogle personer snydt med dankort og på den måde svindlet pizzeriaerne. Vi har meldt det til politiet, og det kan være, at vi nu bøder for det.

Østjyllands Politi kan ikke bekræfte, at det arbejder ud fra denne teori. Til gengæld siger kommunikationsmedarbejderen Jakob Christiansen, at motivet nu skal kortlægges, og at det er derfor, politiet søger vidner. Hvis du har set noget - eller hørt noget noget - kan du kontakte ordensmagten på telefon 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Aarhus

Voldsmand løb i armene på politiet

Annonce