Annonce
Kultur

PJ Harvey udsolgt på tre minutter

Morgenfrisk billetkø foran Værket til de eftertragtede billetter til PJ Harvey. Fra venstre er det Mogens Kjærholm, Ane Nordentoft og Katrine Larsen Traberg. Foto: Annelene Petersen

En lille kø havde dannet sig foran Værket, da der mandag klokken 11 blev åbnet for billetsalget til PJ Harveys koncert mandag 14. august. To københavnere, to randrusianere og en århusianer var de første i køen, som voksede op imod de 50.

RANDERS: Vandkoldt, støvregn og tungt gråvejr satte ikke en stopper for de målrettede billetkøbere, der havde sat næsen op efter adgang til koncert med PJ Harvey.

Værket havde sat 200 billetter til fysisk salg med en maksimumsgrænse på seks billetter per person med start klokken 11.

Allerede klokken 6.30 var de første i køen troppet op. De første var kommet helt fra København, så de havde startet turen klokken 3 om morgenen.

- Jeg turde simpelthen ikke sidde derhjemme ved computeren og så få en fejlmelding. Derfor er jeg her personligt, og jeg skal have de seks billetter, man må købe. Jeg havde ellers flere, der gerne ville have, siger Ane Nordentoft, der er er en ret god billetopkøber.

Billethaj vil hun nu slet ikke kalde sig, for hun har aldrig tjent så meget som en krone på at skaffe billetter til venner og bekendte, men hun er god til at få fingre i billetter til musikalske arrangementer.

- Og jeg synes, det er sjovt, og jeg går selv til mange koncerter. Eller har gjort. Nu bliver det til to festivaler om året og en til to koncerter om måneden, siger Ane Nordentoft.

Annonce
Lene Dahl (th) havde pjækket fra arbejde for at sidde i billetkø ved Værket. Dog hører det med til historien, at hun er sin egen chef i Blomsterværkstedet, så hun havde fået lov. Foto: Annelene Petersen

Fem koncerter med Harvey

Hun er stor fan af PJ Harvey og har været til i alt fem koncerter med hende. Sidste år blandt andet i Barcelona og Bruxelles.

- Jeg har lige underholdt med historien om, at jeg hørte et nummer af PJ Harvey i 1993, som fik mig til at købe pladen 'rid of me', og den tog jeg hjem og lyttede til, mens jeg lagde mig på sofaen. Da den var færdig, lå jeg og rystede over hele kroppen. Det var første gang, musik har givet mig en fysisk reaktion, og det er da fantastisk, siger Ane Nordentoft.

Lene Dahl (th) havde pjækket fra arbejde for at sidde i billetkø ved Værket. Dog hører det med til historien, at hun er sin egen chef i Blomsterværkstedet, så hun havde fået lov. Foto: Annelene Petersen
Værket var vært ved kaffe og te, inden den lilel kø, der voksede sig større i løbet af formiddagen, blev budt indenfor i varmen i foyeren. Foto: Annelene Petersen

Ane Nordentoft har væbnet sig med stol, sovepose, varmt tøj og kaffe, og sammen med Katrine Larsen Traberg fra Frederiksberg sidder hun og småfryser lidt.

- Det er da koldt, indrømmer Katrine Larsen Traberg.

Det kan Lene Dahl fra Kristrup afhjælpe lidt. Hun har nemlig taget små flasker med. Med det hun kalder livseleksir. Det er Jägermeister, som hun deler gavmildt ud til de fire andre, der indtil nu er i køen.

- Åh, nej, kommer vi i avisen nu? Og jeg har endda pjækket fra arbejde for at sidde i kø her, lyder det med et grin fra Lene Dahl. Det er sagt med et glimt i øjet, for hun er sin egen chef og driver Blomsterværkstedet i Randers, så hun kan selv bestemme arbejdstiden.

Kaffe og te fra Værket

Mens avisen er til stede, vokser køen langsomt, men der er også stadig et par timer til billetsalget går i gang klokken 11.

Louise Tougaard fra Aarhus er der også. Hun har hentet morgenbrød og byder hele flokken. Hun skal blandt andet have billetter til tre børn, som hun håber at kunne glæde med en musikoplevelse til august.

Værket var vært ved kaffe og te, inden den lilel kø, der voksede sig større i løbet af formiddagen, blev budt indenfor i varmen i foyeren. Foto: Annelene Petersen

Mogens Kjærholm fra Randers er der også. Han er bare en lille fan, siger han.

- Ja, jeg kender ikke PJ Harvey så godt, men jeg synes alligevel, at jeg ville tage herind for at sikre mig billetter, siger han.

Der er kommet en bakke ud med kopper, te og kaffe, og inde i foyeren arbejdes der på at stille noget an, fordi der skal være et arrangement.

- Men så snart vi er færdige med det, inviterer vi den lille kø inden for. For der er jo koldt derude, siger Sys Vestergaard, der er kommunikations- og pressechef på Værket. Hun har været ude at underholde køen lidt med anekdoter om, hvordan Værket fik aftalen med Harvey hjem.

Bolshoi og Hausgaard

- Det var i sådan en situation, man kunne ønske, at der var mange flere pladser end de i alt 1000. Men det er aftalen med PJ Harvey, at det kun er de 1000, så det holdes, trods alt, lidt intimt, siger Sys Vestergaard, da avisen spørger, hvorfor det ikke var et af arrangementerne, der kunne rykkes udendørs på parkeringspladsen, da det jo skal holdes i august med chance for godt vejr.

Anja Frandsen, receptionist på Værket, kan huske, at Bolshoi balletten var den, der har dannet den længste kø i Værkets historie.

- Der var mennesker, der slangede sig gennem foyeren, der var mennesker alle vegne, husker Anja Frandsen, som tilføjer, at næst efter den oplevelse, så er Niels Hausgaard god til at danne kø.

- Ja, der ville have været flere på nuværende tidspunkt, end der er til PJ Harvey nu. Men sådan er det alle steder med Hausgaard, i alle byer, siger Sys Vestergaard.

Et kvarter før billetsalget gik i gang, var der op mod 50 personer i køen.

Tre minutter. Så kort tid tog det, før billetterne til koncerten var udsolgt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce