Annonce
112

Plørefuld 23-årig gjorde motorvejen farlig lørdag morgen

Arkivfoto

Gedved: En 23-årig mand fra Blåvand udsatte sig selv og andre bilister for fare, da han lørdag morgen omkring klokken 7.20 kørte på motorvejen i nærheden af Gedved meget stærkt påvirket af spiritus.

Den 23-årig kørte i sydlig retning, da en ambulance, der kørte bag ham, observerede, at bilen, der kørte med omkring 120 kilometer i timen, slingrede så voldsomt, at den ramte midterautoværnet og kom så tilbage på vejen igen. Ambulancen kørte op på siden af bilen og så en mand hænge hen over rattet. Politiet blev tilkaldt, og ambulancen satte blå blink på for at advare andre bilister om den faretruende kørsel. Da politiet nåede frem til stedet, holdt bilen ved midterautoværnet, hvor politiet ifølge vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi fandt en meget stærkt spirituspåvirket ung mand, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Og som vagtchefen konstaterer:

- Det kunne være gået frygteligt galt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce