Annonce
112

Plørefuld polak tilbageholdt: Promillen var så høj, at politiet ville have ham fængslet

Promillen viste sig at være alt, alt for høj, da en 41-årig polak blev bedt om at blæse i alkometeret søndag eftermiddag i Tilst. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Årvågne vidner forhindrede søndag middag en 41-årig polsk mand i at køre fra Fakta i Tilst.
Annonce

TILST: Hvad ville du gøre, hvis du så en beruset mand sætte sig ind på førersædet af en bil?

Søndag middag var flere vidner ikke i tvivl. De slog i fællesskab ring om en 41-årig mandlig polak, der sammen med tre andre havde været inde at handle i Fakta på Haurumsvej i Tilst.

I butikken havde mændene gebærdet sig på en måde, der gjorde, at flere af de øvrige handlende ikke var i tvivl om, at de var for berusede til at køre bil, og mistanken viste sig at holde stik, da politiet nåede frem.

Her blev den 41-årige i førersædet bedt om at blæse, og promillen viste sig at være alt for høj. Så høj faktisk, at Østjyllands Politi valgte at få manden fremstillet i grundlovsforhør mandag formiddag med henblik på fængsling.

Det var her ved Fakta i Tilst, at vågne vidner forhindrede den 41-årige mand i at køre fra stedet. Foto: Kim Haugaard
Annonce

På den forkerte side

Hvor høj promillen var, ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse. En alkometertest er nemlig kun vejledende, og der går én til to uger, før blodprøven afslører det nøjagtige indhold af alkohol i blodet.

Vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Rønberg, vil dog sige så meget, at promillen var på den forkerte side af 2,3. Det er nemlig grænsen for, hvornår politiet beder en af sine jurister om at vurdere sagen for at se, om der eventuelt kan være grundlag for fængsling.

Jens Rønberg, når promillen er over 2,3 promille, hvor fuld er man så?

- Det er svært at sige, for folk reagerer forskelligt. Nogle gange møder vi folk, som nærmest virker upåvirkede, mens andre kan være sejlende berusede med én promille. Men i dette tilfælde har det da i hvert fald været sådan, at de andre kunder i Fakta bemærkede det, konkluderer Jens Rønberg.

Han tilføjer, at den civile tilbageholdelse af de to mænd forløb helt udramatisk. De ventede pænt i bilen, indtil politiet var fremme.

Til gengæld nåede de to andre mænd i firemandsgruppen at sætte sig i en anden bil og køre fra stedet.

- Vi har en kraftig mistanke om, at føreren der heller var i stand til at køre, men vi fik kun den ene bil, fortæller Jens Rønberg.

Annonce

Foran en dommer

Den 41-årige polak blev som nævnt fremstillet for en dommer mandag formiddag med henblik på fængsling.

- Det var en dansker nok ikke blevet, men når vi gør det her, så er det for at forhindre, at han skynder sig hjem til Polen. Så vil vi gerne have, at han udstår straffen med det samme, forklarer Jens Rønberg.

Retten i Aarhus var imidlertid ikke enig i anklagemyndighedens vurdering og valgte at løslade polakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce