Annonce
Aarhus

Planer for midtby-Netto: Bliver del af seks etagers byggeri med 26 boliger

Det planlagte byggeri på Nettogrunden set fra Thorvaldsensgade. Lige bag det ses nybyggeriet på Stenhuggergrunden.Illustration: Eriksen Arkitekter

Planer om seks etagers byggeri på Netto-grunden ved Thorvaldsensgade og Vestergade - med offentlig adgang til grønt område ned mod Aarhus Å.

AARHUS: Netto i Thorvaldsensgade står for fald, men vender tilbage i en ny udformning og som del af et nybyggeri i seks etager med 26 boliger.

Sådan går det, hvis planerne for grunden mellem Thorvaldsensgade, Vestergade og Aarhus Å - og lige overfor nybyggeriet på Stenhuggergrunden - bliver godkendt.

Lige nu er planerne - der udover en lokalplan også vil kræve et tillæg til kommuneplanen - i en forudgående offentlig høring frem til 6. september.

Butiks- og boligprojektet som det kunne komme til at se ud set fra Carl Blochs Gade. Her fornemmer man, hvordan bygningen trapper ned mod Aarhus Å.Illustration: Eriksen Arkitekter
Annonce

Cirka 25 lejligheder

Det er Flemming Helge Rasmussen, der ejer grunden, og det er ham, der står bag planen om at rive den nuværende Netto-bygning ned og erstatte den med et byggeri i seks etager mod Thorvaldsensgade - et byggeri der trapper ned mod åen.

Udover Nettobutik og eventuel café i stueplan kommer bygningen til at rumme omkring 25 lejligheder på mellem to og fire værelser.

Nedtrapningen mod åen betyder, at beboerne vil få en stor del af deres udearealer i form af tagterrasser.

Arealerne ned mod åen åbnes op og fastholdes som offentligt tilgængelige og udformes med en grøn parkagtig karakter.

Annonce

Arkitekt bliver hjemløs

Projektet på 3.000 etagekvadratmeter er tegnet af Eriksen Arkitekter, der - som indehaveren, Freddie Eriksen, udtrykker det - dermed er godt i gang med at tegne sig ud af sine kontorer.

Eriksen Arkitekter har nemlig i dag til huse i samme bygning som Netto.

- Vi har hele tiden vidst, at vi vil miste vores nuværende kontorer, hvis projektet bliver realiseret, så vi er forberedt på, at vi skal ud at finde noget andet, siger Freddie Eriksen.

Mens det er Eriksens Arkitekter, der tegner selve bygningen, er det Kristine Jensens Tegnestue, der står for udformningen af de grønne arealer bag bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce