Annonce
Østjylland

Planer om vandrerhjem ved Saxild Strand sat i bero

Ruth og Jens Uth Toldstrup havde oprindeligt planer om at rive Brødhuset ned og bygge et vandrehjem på stedet. Det bliver formentlig ikke til noget, efter at de har opdaget, hvor mange restriktioner, der vil komme på byggeriet. Arkivfoto
Nye ejere af Brødhuset føler sig overhalet af de restriktioner, der vil komme på byggeriet.
Annonce

Saxild Strand: Det var med store planer om at bygge et vandrerhjem med bl.a. 20 værelser, at Ruth og Jens Uth Toldstrup i 2018 købte det gamle "Brødhuset" ved Trekanten. Nu er de kommet i tvivl om, hvorvidt projektet overhovedet kan blive til noget.

Tvivlen skyldes ifølge Ruth Toldstrup, at der i forbindelse med byggeriet skal laves både et tillæg til kommuneplanen og en ny lokalplan for matriklen.

- I forbindelse med udfærdigelsen af et tillæg til den eksisterende kommuneplan er det gået op for os, at vi næppe kan få vores projekt til at passe ind på grunden. Blandt andet kan vi kun forvente at måtte bygge i syv meters højde, og det rummer ikke plads til de 20 værelser, vi drømte om. Desuden skal der ifølge den kommende lokalplan etableres så mange p-pladser, at vi simpelthen ikke får plads til vandrerhjemsbygningen, siger ejeren.

Annonce

Hemmelige planer

Ejerne klandrer ikke Odder Kommune for de restriktioner, som de nye planer vil medføre. Flere af dem kommer da også fra andre myndigheder som eksempelvis brandvæsenet, som kræver let adgang rundt om hele bygningen.

- Sådan er loven, så det kan vi ikke gøre noget ved. Men jeg skal da gerne indrømme, at det ville have været dejligt at have været informeret om restriktionernes omfang allerede da vi var til det første møde på rådhuset. Eller det andet, hvor vi havde vores arkitekt med, siger hun og understreger, at forvaltningen sideløbende har været meget imødekommende i forsøget på at få tilpasset planerne til det tillæg til kommuneplanen, som byrådet formentlig vedtager mandag. I det tillæg ændrer matriklen i øvrigt status, så der nu både kan drives butik, vandrehjem eller andet med relation til sommerhusområdet.

- Det er såmænd fint nok, men det passer bare ikke til vores oprindelige tegninger. Så derfor er vi gået i gang med at udfærdige et helt andet projekt, som slet ikke har noget med vandrerhjem at gøre, siger hun uden at ville afsløre, hvad hun og ægtemanden pønser på.

Annonce

Plan bliver lavet

Casper Grønborg, teknisk chef i afdelingen for miljø og teknik på rådhuset, bekræfter, at man under sagsbehandlingen har fundet nogle uoverstemmelser, så den nuværende kommuneplan ikke afspejler det, der er rent faktisk er derude, nemlig en butik. I stedet er området udlagt som sommerhusområde.

- Derfor laver vi nu et tillæg til kommuneplanen, hvor det bliver lovligt både at drive butik, opføre et vandrerhjem eller flere andre ting på grunden. Men selvfølgelig altid indenfor de byggeregler, der nu engang gælder, siger han og udtrykker beklagelse over, at ejerne af Brødhuset føler sig dårligt informeret.

- Jeg mener faktisk, at vi har haft en udmærket dialog undervejs. Men vi har jo ikke indflydelse på hvilke betingelser for eksempel brand- og vandmyndigheder opstiller. Og de kommer først ind som høringssvar, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce