x
Annonce
Aarhus

Planlagt røveri i Botanisk Have: Cyklist skudt med peberspray

En cykletur gennem Botanisk Have natten til lørdag, udviklede sig til en grim oplevelse for en ung mand. Arkivfoto: Søren E. Alwan/Scanpix
Natten til lørdag blev en ung mand udsat for et planlagt røveriforsøg, da han cyklede gennem Botanisk Have.

AARHUS: En ung mand fik sig en grim overraskelse, da han natten til lørdag cyklede gennem Botanisk Have.

Den 27-årige mand cyklede på stien gennem Botanisk Have, hvor en mand trådte ud foran ham og råbte, at han skulle standse og aflevere sine penge.

Manden valgte at cykle forbi gerningsmanden, men idet han passede manden, fik han skudt peberspray i ansigtet. Herefter sprang yderligere to gerningsmænd frem fra buskadset, og de tre gerningsmænd jagtede den 27-årige cirka 50 meter, inden de opgav og forsvandt.

Hændelsen skete umiddelbart inden klokken 03:19, hvor den 27-årige anmeldte, at han havde været udsat for røveriforsøget.

Gerningsmændene beskrives som:

  • Mænd, almindelige af bygning, ca. 180-185 cm høje
  • Dansktalende med accent
  • Alle iført mørkt tøj med mørke hætter og mørk maskering for ansigtet.

Har man oplysninger i sagen bedes man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce