Annonce
Mad

Plantenyt fra Latinerkvarteret: Vegansk café har slået dørene op

Nanna Tiedemann Elmely stå bag Elmely, en ny vegansk café i Studsgade. Hun er uddannet mediegrafiker, og på sin tidligere arbejdsplads bagte hun næsten dagligt veganske produkter til sine kolleager - alt lige fra croissanter til kage. Dog fik kollegaerne først at vide, at produkterne var veganske, da hun stoppede. - Jeg vil hellere vise, hvad man kan med plantebaserede produkter, end jeg vil banke folk oven i hovedet med ord, siger hun. Foto: Michael Svenningsen
Det er, stort set, som at gå på enhver anden café, lover indehaveren af den nye veganske café Elmely.

AARHUS: Der lugter ikke af kål, når man træder ind ad døren, og der står ingen protesterende bag skranken med en løftet pegefinger eller plakater om mord på kalve og kyllinger.

Fordommene om veganere er mange, men dem kan man godt pakke langt væk, når man besøger den nye Elmely, der netop har slået dørene op i Studsgade.

Navnet kan næsten ikke blive mere idyllisk, og det passer ganske godt til konceptet, for indehaver Nanna Tiedemann Elmely har givet caféen sit eget efternavn af ganske særlige årsager.

- Ordet vegansk kan tiltrække folk, men det kan nok også skræmme andre væk, så navnet Elmely skulle egne give dem lyst til at kigge indenfor og gerne bringe tankerne på noget hyggeligt, måske lidt mormor-agtigt. For det er en hyggelig café som alle andre, der bare udelukkende bruger plantebaserede produkter. Og det betyder ikke, at der kun er grønt på menukortet, for ligesom på andre cafeer kan man få sig en god kop kaffe, en hjemmebagt croissant eller en snasket kage, fortæller den nybagte, 26-årige caféejer.

Elmely

  • Studsgade 7C, 8000 Aarhus C.
  • Bruger udelukkende plantebaserede råvarer og produkter.
  • Menuen lyder på bl.a. kaffe og hjemmebag samt surdejsmadder/sandwich.

Karriereskift

Nanna Tiedemann Elmely, oprindeligt fra Hjørring, har været veganer i fem år ud fra etiske overvejelser omkring behandling af dyr. Hun er uddannet mediegrafiker, og indtil for få dage siden var det også hendes arbejde.

- Men jeg havde altid drømt om at få en café, og efter min kæreste havde hørt på det, nærmest hver gang vi var ude, bad han mig en dag om at gøre noget ved det. Dagen efter så jeg, at det her sted var ledigt, og selvom jeg ikke havde en forretningsplan klar, kunne jeg se det hele for mig - en vegansk café med kaffe, brød og kage og med min fortolkning af det danske smørrebrød: Surdejsmadder.

- I København har de masser af veganske muligheder, men det mangler i Aarhus, synes jeg ikke bare selv, men også mange andre at dømme ud fra den enorme interesse, jeg allerede har oplevet, siger Nanna Tiedemann Elmely.

Elmely holder åbningsfest lørdag 4. maj fra klokken 11 og holder herefter åbent mandag til fredag klokken 07.30-17 og lørdag klokken 9-15.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce