Annonce
Aarhus

Plask: Havnebadet i Aarhus åbner med corona-restriktioner

Sådan ser det normalt ud en varm sommerdag ved havnebadet i Aarhus. Helt så proppet bliver der dog ikke for nuværende på grund af corona-restriktioner. Foto: Annelene Petersen
Mandag bliver det igen muligt at tage en dukkert i det populære havnebad på Aarhus Ø - dog i anderledes rammer end normalt. Kun 125 bliver lukket ind, så man skal være hurtig.
Annonce

AARHUS: Nu sker det endelig. Sommeren er ved at komme i gang, og havnebadet på Aarhus Ø åbner på mandag klokken 10. Alt er dog ikke helt, som det plejer.

Coronaen betyder, at åbningen sker en uge senere end normalt, og at det bliver under anderledes rammer, der skal begrænse coronasmitten.

Antallet af besøgende på Havnebadet er reduceret fra de sædvanlige 350 til maksimalt 125. Omklædningsrum og saunaer vil være lukkede, men det er muligt at benytte de udendørs brusere.

- Det er ikke den optimale situation. Vi ønsker selvfølgelig, at så mange som muligt får glæde af det fantastiske Havnebad. Men vi glæder os til at byde velkommen til endnu en sommer på Havnebadet og opfordrer de besøgende til at vise hensyn til hinanden. Vi følger løbende situationen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og vi er klar til med kort varsel at justere på retningslinjerne, siger leder af Aarhus Kommunes idrætsanlæg Heidi Frostholm Holch.

Annonce

Muligt at følge med på app

I Aarhus Kommune er de også glade for åbningen.

- Havnebadet har været savnet i de første varme sommerdage, og jeg er derfor glad for, at vi nu endelig får mulighed for at åbne. Hvert eneste lille skridt vi får lov til at tage mod en hverdag, som vi kender den, er godt nyt. Så selvom det ikke bliver et havnebad, som det plejer, er jeg glad for, at vi nu igen kan byde aarhusianere og gæster velkommen, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Forud for åbningen har der været en dialog med politiet. Vagter fra Securitas vil være til stede i hele åbningstiden og sikre, at der ikke er flere personer på Havnebadet end tilladt. Det er muligt løbende at følge med i, hvor mange personer der er på Havnebadet via Securitas' app ”Havnebadet”, der kan downloades til Iphone.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Nye tal: Tre ud af fire nye coronasmittede i Aarhus sidste uge har somalisk baggrund

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Annonce