Annonce
Aarhus

Plastaffald forvandles til kreative byhaver i Aarhus

På Langenæs Kulturfestival vil århusianerne få mulighed for at stifte bekendtskab med en af slagsen. Byggeaffald, der er fundet på genbrugspladser rundt omkring i Århus, er blevet til små urbane oaser, hvor nytteplanter gror. PR-foto
25 ret specielle beplantninger spredt udover Langenæs Kulturfestivals område danner rammen om grøn festival i Aarhus. De består af plastrør fundet på byens genbrugspladser.

AARHUS: Små grønne oaser kommer til at skyde op flere steder under Langenæs Kulturfestival 12.-15. september.

Det er projektet Fra Byggeaffald til Byhaver, der står bag beplantningerne, som laves i stumper af pvc-rør, der er fundet på genbrugspladser.

Idéen kommer fra arkitekt Maja Sønderskov og Pvc Informationsrådet. Præsentationen på Langenæs Kulturfestival er kulminationen på flere års projektarbejde, hvor også Aarhus Universitet har været inde over og vurderet, at idéen har bæredygtigt potentiale.

Projektet ligger i forlængelse af visionerne i EUs affaldsdirektiv, der plæderer for, at genbrug skal prioriteres før genanvendelse - og oase-forsøget foregår i samarbejde med Aarhus Kommune.

Annonce

Materialer skal bruges mere

- Helt essentielt forsøger vi at forlænge byggematerialers levetid, efter at de er blevet til affald. Det gør vi ved at ændre funktionen af byggeproduktet og genbruger det som plantekasse. Herved forlænges materialernes levetid, hvorved klimaet skånes, forklarer arkitekt Maja Sønderskov i en pressemeddelelse.

- Det er vores håb, at fremvisningen af vores idé på Langenæs Kulturfestival vil inspirere folk til at se det bæredygtige potentiale i at genbruge byggeaffald til opbygningen af byhaver. Der er så mange fordele ved byhaver, at ideen skal spredes så meget som muligt, siger hun.

Da der er en velfungerende indsamlings- og genanvendelsesordning for pvc-byggeaffald i Danmark, er det let at komme af med affaldet, hvis byhaverne nedlægges. Så bliver materialerne genanvendt i eksempelvis nye rør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce