Annonce
Debat

Plejecenter i Hadsten: Skal det være i bymidten eller på bar mark?

"Venstres betænkelighed ved forslaget om placeringen på bar mark ved Hadbjergvej går på, at vi ønsker undersøgt, om en mere bynær placering ville være mere hensigtsmæssig for de ældre borgere, som skal bo på plejecenteret", skriver Lone Glarbo. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Til udvalgsmøderne i juni i social- og sundhedsudvalget og planudvalget i Favrskov Byråd stillede Venstre forslag om, at placeringen nord for Hadbjergvej i Hadsten blev sat pause. Der skulle tages stilling til forundersøgelser af det kommende plejecenter i Hadsten.

Byggeriet er til behandling, fordi det er en del af budgettet for 2021-2024. Et budget, som Venstre også tilsluttede sig, men derfor har vi alligevel en forpligtelse til at stoppe op, hvis vi mener, at beslutningen ikke nødvendigvis er hensigtsmæssig.

Før vi vedtager at bruge flere millioner kroner på undersøgelser, rådgivning mm, så ønsker vi at trække i håndbremsen og tænke os om en ekstra gang.

Annonce

Venstres betænkelighed ved forslaget om placeringen på bar mark ved Hadbjergvej går på, at vi ønsker undersøgt, om en mere bynær placering ville være mere hensigtsmæssig for de ældre borgere, som skal bo på plejecenteret.


Det er muligt, at den bedste placering er langs Hadbjergvej ved siden af Aktivitetscenter Elbæktoften, men vi ønsker blot, at det sker på et mere kvalificeret grundlag.


Det område, vi forestiller os, som måske kan anvendes i stedet for, er ved Lilleåparken, hvor der er lokalplanlagt punkthuse. I planudvalget støttede Dansk Folkeparti som de eneste op om forslaget, det er altid rart, når vi kan få flere partier med på vores ideer, fordi de har en berettigelse.

Forslaget tager bl.a. sit udspring fra en pårørende til en i Venstres byrådsgruppe, som har udtalt: "Jeg har set træer nok i mit liv, nu vil jeg have liv og leben omkring mig, tæt på en befolket bymidte, hvor der er let adgang til butikker mm".

Venstre ønsker derfor, at bl.a. ældrerådet inddrages i planerne, før det besluttes, hvor plejecenteret skal ligge. Vi ønsker at inddrage dem og andre relevante grupper for at høre, hvad de kunne tænke sig, at et plejecenter skal kunne tilbyde, udover valg af sten og fysiske rammer. Betyder placeringen noget for livskvaliteten, ville de overhovedet gøre brug af byen, eller er tanken om, at byen ville kunne bruges, tilstrækkelig for beboerne og deres pårørende?

Det er muligt, at den bedste placering er langs Hadbjergvej ved siden af Aktivitetscenter Elbæktoften, men vi ønsker blot, at det sker på et mere kvalificeret grundlag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

300.000 århusianere kan se frem til en besparelse på varmeregningen næste år

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Debat For abonnenter

Stiften mener: Ikke flere corona-restriktioner, lad fornuften klare resten - og hjælp så de erhverv, som lider

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Annonce