Annonce
Aarhus

Pletskud: Se de 10 bedste Aarhus-billeder

I et år har brugerne på Instagram delt billeder med Stiften via hashtagget #migogaarhus. Vi har her samlet de 10 bedste. Fotos: Heine Christensen/Bursprak/Morten Frøslev

På Stiftens Instagram-profil deler og hylder vi gode billeder af Aarhus. Vi har samlet de ti bedste fra brugerne her.

AARHUS: Der er mange fotogene steder i Aarhus, og der er mange dygtige fotografer.

Derfor samler vi løbende de bedste og flotteste billeder fra og af Aarhus på vores Instragram profil, Stiftendk.

Vi har i nu et år opfordret alle på Instagram til at tagge deres bedste billeder #migogaarhus, så vi kan være med til at dele dem med vores følgere. Det er i løbet af et år blevet til knap 5.000 billeder.

Nedenfor har vi samlet en top 10 over de mest populære billeder, som brugerne har tagget #migogaarhus:

Annonce

10

Morten Frøslev fangede dette meget stemningsfulde billede fra skoven ved Moesgaard Museum.

9

Hvad er bedre end en regnbue? To. Og det var lige, hvad Lisbeth A. Lintrup fangede en sen eftermiddag over Trøjborg:

8

Heine Christensen fangede denne solnedgang tilbage i december på Aarhus Havn:

7

En flot spejling af Aarhus Letbane, fanget af Bjørn Bæk i april:

6

Et yderst populært fotomål i Aarhus. De første krokusser, som i år poppede op i Rådhusparken i starten af april. Her fanget af Karin Lykke:

5

Den uendeligt populære bro er et yndet motiv. Og her fanget fra luften af brugeren Aarhusibilleder:

4

Et billede, der fortæller hele historien om den barske og sene vinter, som ramte Danmark i februar og marts, og som her ødelagde store dele af Den Permanente, og som Annie Lønskov fangede her:

3

Endnu et billede af Den Permanente, denne gang fra luften, som Martin Castellano fangede en dag i marts:

2

Få broer er der taget så mange billeder af, som Den Uendelige Bro ved Varna Palæet. Erik Burspraks billede er dog et af højdepunkterne:

1

Heine Christensens pletskud af det voldsomme vintervejr er det absolut mest populære billede på vores Instagram-profil og et gensyn værd:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce