Annonce
Aarhus

Podcast: Tro, håb og Huntingtons

Hvordan håndterer man en sygdom, som der er 50 procents chance for at man har arvet fra sine forældre? For fem søstre fra Aarhus var svaret i hvert fald ikke at lade den overtage deres liv.
Annonce

AARHUS: Sygdommen Huntingtons er en af den slags, som man ikke kommer tilbage fra. Det er en arvelig sygdom, som man har cirka 50 procents chance for at få, hvis ens forældre har haft den.

Derfor stod fem søstre for en lille håndfuld år siden med et dilemma om, hvorvidt de skulle lade sig teste for sygdommen eller ej. De fire af søstrene lod sig teste - og her havde to af dem ikke sygdommen, mens to af dem havde. Den sidste valgte ikke at lade sig teste. Helle Holm snakkede i august 2016 med de fem søstre om sygdommen, om ikke at lade sig knægte af den og ikke mindst om deres stærke tro. Den tro har nemlig hjulpet dem i deres tilgang til sygdommen, som en af søstrene opsummerer med citatet:

- Jeg tror på, at jeg ikke er en tilfældighed. Jeg tror på, at Gud har en tanke om mit liv; at der er en mening med det, også selv om jeg er bærer af Huntingtons.

Du kan læse artiklen her - det er en plusartikel - og du kan høre Helle Holm fortælle om arbejdet med den her eller i din podcast-app. Historien om de fem søstre med Huntingtons i familien er nemlig centrum for marts' udgave af Historier vi aldrig glemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Coronavirus

Live: Mette Frederiksen: Det er ikke nødvendigt med en ny nedlukning af Danmark

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce