Annonce
Sport

Pointtab nager Aarhus United-topscorer

JFMINTERN - Celine Lundbye, Aarhus United (49). 09.10.2019. HTH Ligaen (Kvinde Håndbold Liga). Aarhus United-Ajax Foto: Ole Nielsen
Celine Lundbye og Aarhus United lukker onsdag aften første halvdel af grundspillet ned, når de møder TTH Holstebro i Vejlby-Risskov Hallen. En kamp, som århusianerne skal vinde, hvis de vil fastholde kontakten til top otte.
Annonce

HÅNDBOLD: En ny slutrunde står for døren i internationalt regi. 30. november sættes verdensmesterskaberne i kvindehåndbold i gang i Japan og det betyder, at de nationale ligaer lukker ned for en periode. Onsdag aften afvikles den sidste runde i første halvdel af grundspillet. 13 kampe, der giver et foreløbigt billede af hvordan pladserne kan blive fordelt.

Aarhus United er inden kampen mod TTH Holstebro placeret på en niendeplads lige uden for det sjove selskab. Holdet er derfor tvunget til at vinde sin kamp mod vestjyderne, hvis de skal leve op til cheftræner Heine Eriksens ambition om at hente et point i snit pr. kamp.

En af holdet store profiler, højrebacken Celine Lundbye, er som udgangspunkt tilfreds med den første halvdel, men det ærgrer hende, at århusianerne ikke fik point mod to af de direkte konkurrenter til slutspillet.

- Det har været en lidt blandt fornøjelse. For mig har det været afgørende, at vi ikke formåede at få point i kampene mod Silkeborg og Nykøbing Falster, som vi spillede lige op med, men endte med at tabe. Havde vi taget point i dem, så havde vi været inde i top otte i stedet for at ligge lige udenfor, og så havde vi haft en helt andet situation. Hvis vi isoleret set kigger på det spillemæssige, så har det været fint, siger håndboldspilleren.

Hvordan har det været for dig at skulle finde dig til rette på det ”nye” Aarhus United hold?

- Jeg synes, at jeg har fundet ind i et godt sammenspil i bagkæden med Helena Elver og Julie Pontoppidan, som også var en del af holdet sidste år. Overordnet har man godt kunne se, at der har været en tilvænningsperiode på holdet, hvor de nye skulle falde til. Jeg var ikke klar over hvor lang tid, at det ville tage, men jeg synes, at vi gradvist har fundet bedre sammen.

- Det kræver bare en del tilvænning, når der bliver skiftet ud. I takt med, at vi lærer hinanden endnu bedre at kende, så vil det blive bedre. Det handler ikke bare om at kende hinanden på banen, men også udenfor. Det hjælper, når du befinder dig i pressede situationer, at du kender dine medspillere.

Blå bog

Navn: Celine Lundbye Kristiansen

Født: 24/5 1996

Klub: Aarhus United - kontrakt til sommeren 2020

Position: Højre back

A-Landskampe: 7 kampe, 6 mål

Mål for Aarhus United: 2018/2019: 141 mål i 30 kampe, 2019/2020: 62 mål i 12 kampe.

Annonce

Større krav

Celine Lundbye indtog Aarhus på imponerende vis i sin første sæson og havde en stor del af æren for, at holdet kom med i slutspillet i den forgangne sæson. 141 mål i 30 kampe lød statistikken på for den unge bagspiller, der helt naturligt har fået endnu mere opmærksomhed fra modstanderne i denne sæson.

- Efter min første sæson i klubben har jeg uden tvivl haft højere forventninger til mig selv og det har jeg sikkert også italesat overfor træneren, medspillere og bestyrelse. Jeg stiller store krav til mig selv og det giver nok et ekstra pres. Jeg ved ikke om det fylder så meget i løbet af kampene, men efterfølgende kan jeg godt være hård ved mig selv. Eksempelvis efter pokalkampen mod Holstebro, hvor jeg selv følte, at jeg spillede en dårlig kamp. Der kan jeg godt sidde og tænke, at hvis jeg havde præsteret bedre, så havde resultatet formentlig været et andet.

Hvordan har du det med et større ansvar? Det er vel blevet større i år.

- Jeg føler, at min rolle er den samme som sidste år. Det passer mig rigtigt godt at have et stort ansvar. Det er sådan, at jeg bedst kan lide det. Det kan selvfølgelig være hårdt, hvis jeg ikke rammer niveau. Jeg er min egen største kritiker. Jeg er hård ved mig selv, hvis jeg ikke gør det godt nok, siger Celine Lundbye.

Annonce

Små input i hverdagen

Pilen peger dog i den rigtige retning for Aarhus United og Celine Lundbye, der gradvist lægger nye lag på det spillemæssige niveau. En udvikling, der i den grad kan tillægges cheftræner Heine Eriksen, der mestrer både det individuelle og det kollektive.

- Heine er rigtigt god til at komme med de små input i hverdagen og påpege de ting, der skal arbejdes med. Det kan være i forhold til finter på ydersiden, skudvarianter eller forsvarsspil. Han er rigtig god til at se de enkelte situationer og fortæller en, at det er lige præcis det her, du skal arbejde med.

- Han har stor værdi for holdet. Han kan godt være hård til tider, men omvendt er han ikke så hård, som man kunne tro. Det gode ved Heine er, at han også godt ved, hvis han har været hård ved en. Så følger han op på det bagefter og tager snakken. Han er utrolig vigtig for os på holdet og klubben generelt. Du kan godt mærke på ham, at han er vant til at arbejde med unge spillere og udvikle dem. Han har ligeså stort fokus på at udvikle folk som på at udvikle kollektivet, siger Celine Lundbye, der ligesom sin træner ikke er i tvivl om, at man efter mesterskabspausen vil se et stærkere og endnu bedre sammenspillet Aarhus United mandskab.

Kampen spilles klokken 20.00 i Vejlby-Risskov Hallen. Alle kampe i 13. runde af kvindernes liga spilles samtidig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce