Annonce
Sport

Pointtab nager Aarhus United-topscorer

JFMINTERN - Celine Lundbye, Aarhus United (49). 09.10.2019. HTH Ligaen (Kvinde Håndbold Liga). Aarhus United-Ajax Foto: Ole Nielsen
Celine Lundbye og Aarhus United lukker onsdag aften første halvdel af grundspillet ned, når de møder TTH Holstebro i Vejlby-Risskov Hallen. En kamp, som århusianerne skal vinde, hvis de vil fastholde kontakten til top otte.

HÅNDBOLD: En ny slutrunde står for døren i internationalt regi. 30. november sættes verdensmesterskaberne i kvindehåndbold i gang i Japan og det betyder, at de nationale ligaer lukker ned for en periode. Onsdag aften afvikles den sidste runde i første halvdel af grundspillet. 13 kampe, der giver et foreløbigt billede af hvordan pladserne kan blive fordelt.

Aarhus United er inden kampen mod TTH Holstebro placeret på en niendeplads lige uden for det sjove selskab. Holdet er derfor tvunget til at vinde sin kamp mod vestjyderne, hvis de skal leve op til cheftræner Heine Eriksens ambition om at hente et point i snit pr. kamp.

En af holdet store profiler, højrebacken Celine Lundbye, er som udgangspunkt tilfreds med den første halvdel, men det ærgrer hende, at århusianerne ikke fik point mod to af de direkte konkurrenter til slutspillet.

- Det har været en lidt blandt fornøjelse. For mig har det været afgørende, at vi ikke formåede at få point i kampene mod Silkeborg og Nykøbing Falster, som vi spillede lige op med, men endte med at tabe. Havde vi taget point i dem, så havde vi været inde i top otte i stedet for at ligge lige udenfor, og så havde vi haft en helt andet situation. Hvis vi isoleret set kigger på det spillemæssige, så har det været fint, siger håndboldspilleren.

Hvordan har det været for dig at skulle finde dig til rette på det ”nye” Aarhus United hold?

- Jeg synes, at jeg har fundet ind i et godt sammenspil i bagkæden med Helena Elver og Julie Pontoppidan, som også var en del af holdet sidste år. Overordnet har man godt kunne se, at der har været en tilvænningsperiode på holdet, hvor de nye skulle falde til. Jeg var ikke klar over hvor lang tid, at det ville tage, men jeg synes, at vi gradvist har fundet bedre sammen.

- Det kræver bare en del tilvænning, når der bliver skiftet ud. I takt med, at vi lærer hinanden endnu bedre at kende, så vil det blive bedre. Det handler ikke bare om at kende hinanden på banen, men også udenfor. Det hjælper, når du befinder dig i pressede situationer, at du kender dine medspillere.

Annonce

Blå bog

Navn: Celine Lundbye Kristiansen

Født: 24/5 1996

Klub: Aarhus United - kontrakt til sommeren 2020

Position: Højre back

A-Landskampe: 7 kampe, 6 mål

Mål for Aarhus United: 2018/2019: 141 mål i 30 kampe, 2019/2020: 62 mål i 12 kampe.

Større krav

Celine Lundbye indtog Aarhus på imponerende vis i sin første sæson og havde en stor del af æren for, at holdet kom med i slutspillet i den forgangne sæson. 141 mål i 30 kampe lød statistikken på for den unge bagspiller, der helt naturligt har fået endnu mere opmærksomhed fra modstanderne i denne sæson.

- Efter min første sæson i klubben har jeg uden tvivl haft højere forventninger til mig selv og det har jeg sikkert også italesat overfor træneren, medspillere og bestyrelse. Jeg stiller store krav til mig selv og det giver nok et ekstra pres. Jeg ved ikke om det fylder så meget i løbet af kampene, men efterfølgende kan jeg godt være hård ved mig selv. Eksempelvis efter pokalkampen mod Holstebro, hvor jeg selv følte, at jeg spillede en dårlig kamp. Der kan jeg godt sidde og tænke, at hvis jeg havde præsteret bedre, så havde resultatet formentlig været et andet.

Hvordan har du det med et større ansvar? Det er vel blevet større i år.

- Jeg føler, at min rolle er den samme som sidste år. Det passer mig rigtigt godt at have et stort ansvar. Det er sådan, at jeg bedst kan lide det. Det kan selvfølgelig være hårdt, hvis jeg ikke rammer niveau. Jeg er min egen største kritiker. Jeg er hård ved mig selv, hvis jeg ikke gør det godt nok, siger Celine Lundbye.

Små input i hverdagen

Pilen peger dog i den rigtige retning for Aarhus United og Celine Lundbye, der gradvist lægger nye lag på det spillemæssige niveau. En udvikling, der i den grad kan tillægges cheftræner Heine Eriksen, der mestrer både det individuelle og det kollektive.

- Heine er rigtigt god til at komme med de små input i hverdagen og påpege de ting, der skal arbejdes med. Det kan være i forhold til finter på ydersiden, skudvarianter eller forsvarsspil. Han er rigtig god til at se de enkelte situationer og fortæller en, at det er lige præcis det her, du skal arbejde med.

- Han har stor værdi for holdet. Han kan godt være hård til tider, men omvendt er han ikke så hård, som man kunne tro. Det gode ved Heine er, at han også godt ved, hvis han har været hård ved en. Så følger han op på det bagefter og tager snakken. Han er utrolig vigtig for os på holdet og klubben generelt. Du kan godt mærke på ham, at han er vant til at arbejde med unge spillere og udvikle dem. Han har ligeså stort fokus på at udvikle folk som på at udvikle kollektivet, siger Celine Lundbye, der ligesom sin træner ikke er i tvivl om, at man efter mesterskabspausen vil se et stærkere og endnu bedre sammenspillet Aarhus United mandskab.

Kampen spilles klokken 20.00 i Vejlby-Risskov Hallen. Alle kampe i 13. runde af kvindernes liga spilles samtidig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Annonce