Annonce
AGF

Pokalfinale fremfor slutspilsdrømme? Nej, det er fuld fart ud ad begge veje, lyder det fra AGF-cheftræneren

Hva' så, er vi klar? AGF-topscorer Patrick Mortensen og resten af holdet står foran et par særdeles vigtige uger. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
På 12 dage venter der AGF to slutspilskampe og to pokalsemifinaler. Udfaldet af de disse opgør kommer i høj grad til at definere resten af sæsonen, men cheftræner David Nielsen afviser, at klubben går hårdere efter det ene fremfor det andet.

FODBOLD: Hvordan skærer AGF lige den kage?

Fra og med søndag, hvor århusianerne sparker mesterskabsspillet i gang i Farum mod FC Nordsjælland, venter fire kampe på 12 dage. Og ikke fire helt ligegyldige kampe, forstås.

Udover nordsjællænderne skal AGF i slutspils-regi møde FC Midtjylland på eget græs, og på begge sider af det opgør mod den direkte medaljekonkurrent, er der såmænd lige to pokalsemifinaler mod den onde ånd Randers FC.

Og med en pænt skaderamt trup, er der ikke mange ressourcer at rutte med de kommende uger, så skal der så satses mere på det ene frem for det andet, pokalen over ligaen – eller omvendt – for at dosere kræfterne og i det mindste ikke at risikere at tabe begge ting på gulvet?

Fire kampe, der altså i den grad kommer til at definere resten af foråret.

Efter de fire nævnte opgør kan AGF således i værste fald både være sat af i den absolutte topstrid og være ude af pokalen. Det kan også se anderledes rosenrødt ud, men derefter venter fortsat et fortættet program.

Så igen: Skal det ene her og nu prioriteres over det andet?

- Den mulighed har vi slet ikke nu. Det kan vi ikke. Det er bare fuldt skrald i hver eneste kamp. Det er de samme spillere, der skal bære det her igennem, kommer det fra AGF-cheftræner David Nielsen.

- Der er spillere ude, og det gør, at vi ikke har den her mulighed for at jonglere med tingene fra kamp til kamp. Det er sådan, det er, og nu har vi heldigvis haft en landskampspause, hvor spillerne har haft lidt fri, og vi så har trænet godt siden tirsdag. Det gør, at spillerne er fuldstændig klar til det, der venter. Det er et hårdt program, men det er det for alle hold, siger han.

Annonce

Reservekampe er savnede

AGF må fortsat se bort fra Niklas Backman, Frederik Tingager, Zach Duncan, Søren Tengstedt, Daniel Arzani og Mathias Jørgensen. Derudover har både Nicolai Poulsen og Benjamin Hvidt været plaget af skader.

Sidstnævnte trænede fuldt med på græs tidligere på ugen, mens Poulsen og Tingager fortsat var fraværende.


Det er ikke sådan, at jeg samler spillerne og siger, at I skal bare lige vide, at i dag er det altså ekstra vigtigt, at vi vinder, og derfor gør vi sådan og sådan og sådan.

David Nielsen


Frederik Tingager har været ude i mange uger nu, og det lugter ikke just af, at den store stopper, der begyndte foråret så stærkt, kommer i aktion lige med det samme.

- Jeg ved ikke, hvor lang tid, der kommer til at gå, men han spiller ikke lige om fjorten dage. Kampene falder tæt, og der er ikke plads til at spille folk i form i det her, for det er snart overstået igen, og der er i øvrigt heller ikke nogen reserveholdsturnering. Så det er svært at få spillere ind, der har siddet længe ude, kommer det fra Nielsen, der ser det som et stort problemer for alle klubber på nuværende tidspunkt.

- Det gør, at trupperne faktisk bliver mindre, end de egentlig er, for de spillere, der ikke spiller så meget savner kamptræning, og derfor er gabet mellem dem og de faste startere også bare større end normalt. Det er lidt en ond cirkel. Det er jo også frustrerende for dem, der ikke spiller, sådan har det altid været, men lige nu har de ikke en reserveholdskamp, hvor de kan gå ud og afreagere eller vise træneren, at han tager fejl. Det er problem. Og det er det i alle klubber.

Men det tærer jo så også på kræfterne hos dem, der er nødt til at spille hver gang?

- Ja, det gør det, men det må vi jo klare. Det må og skal vi restituere os ud af, spise os ud af og sove os ud af, siger han.

- Der ligger også noget i, hvordan vi griber hver enkelt af de her kampe an. Vi vil selvfølgelig gerne time, at vi har det mest aggressive udtryk mod de hold, det passer bedst til. Hvis vi presser højt i 90 minutter tre gange om ugen, skal vi jo nok ikke forvente, at det er det optimale. Så det kan også være, at vi kan spare nogle kræfter undervejs i kampene i forhold til måden, vi griber det an på. Det kigger vi selvfølgelig på, kommer det fra cheftræneren.

Annonce

Ikke skrue mere op

Det er en kamp ad gangen, ingen grund til at overtænke det, siger han videre. Det handler om at stille med det bedst mulige holdtil hver eneste opgave, tro på, at de spillere, der er til rådighed kan klare jobbet.

Længere er den ikke.

- Vi kan ikke skrue mere op for, hvor vigtige vores kampe er. Vores tilgang til den næste kamp, er jo sådan, at det skal fungere til hver eneste kamp. Der er ikke forskel. Det er ikke sådan, at jeg samler spillerne og siger, at I skal bare lige vide, at i dag er det altså ekstra vigtigt, at vi vinder, og derfor gør vi sådan og sådan og sådan. Nej, det er er altid vigtigt at vinde. Også selvom der mangler spillere af den ene aller anden grund.

- Det er stadigvæk en fodboldkamp, der skal spilles. Der er tre udfald af en kamp, og det vil der også være, selvom vi står og råber, at den her er simpelthen så vigtig.

Så det er bare fremad. To kampe er AGF fra en pokalfinale i eget hus, Ceres Park, men der skal også hænges på i slutspillet, toget buldrer af sted med syv point op til Brøndby på førstepladsen, fem op til FC Midtjylland, tre point ned til FC København på fjerdepladsen.

Hvordan ser cheftræneren på tingens tilstand i ligaen?

- Alt afhængig af, hvad der sker de første par runder, kan det jo samle sig, men det kan også være hurtigt overstået i forhold til de forreste. Vi skal være klar, vi skal give alt, hvad vi har, for det er klart, at for hver gang, vi kan tage tre point i de første kampe, er det massivt. Og her tænker jeg også i forhold til tredjepladsen, andenpladsen, fjerdepladsen. Der er meget på spil.

Har du en god fornemmelse?

- Ja, jeg har den samme følelse i kroppen, som jeg altid har. Den er hverken bedre eller dårligere, end den plejer at være. Nu starter mesterskabsspillet, det skal vi kunne agere i, og det kommer til at kræve noget andet af os. Det kommer til at kræve meget, men vi er klar, siger Nielsen.

Der er kick off på Right to Dream Park i Farum søndag klokken 18.05.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

AGF

Falsk AGF-konto lukker ned på Twitter

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce