Annonce
AGF

Pokalhelt i AGF: Nu skal han træne Ringkøbing IF

Claus Christiansen, der her ses som nummer to fra venste, fejrer pokaltriumfen i 1992 sammen med Martin Nielsen, Jan Halvor Halvorsen, Søren Andersen, Erik Madsen, Claus Thomsen og Stig Tøfting. Arkivfoto: Ole Nielsen

FODBOLD: I 1992 var Claus Christiansen en af midtbanesliderne, der var med til at hive pokalen hjem til Aarhus, efter en overbevisende 3-0 sejr over B 1903 i den hidtil eneste pokalfinale, der er spillet på Aarhus Stadion. Fremover skal den gamle midtbaneslider træne Ringkøbing IFs bedste fodboldhold, der lige nu frister en tilværelse på næstsidstepladsen i sin 2. divisions-pulje.

Claus Christiansen, der blev præsenteret i Ringkøbing IF tirsdag, bor i Aarhus. Siden 1. maj er han ansat i Jyske Bank Investeringscenter Østjylland i Aarhus som rente- og valutarådgiver. Hans hustru har egen tandlægeklinik, og de har døtre på 14 og 18 år.

Den store afstand mellem Aarhus og Ringkøbing og usikkerheden om han skal træne i 2. division eller danmarksserien, var de ting, Claus Christiansen havde med i sine overvejelser.

- Men efter den første snak kunne jeg mærke, at det er det her, jeg gerne vil. Jeg glæder mig til at komme til en klub, jeg som gæst altid har oplevet som hjertevenlig. Der er fantastiske folk omkring klubben, og der er en god omgangstone. Jeg glæder mig til at være i en klub med et imponerende set up, og hvor man mærker en stor opbakning til klubben alle steder fra, sagde Claus Christiansen.

Annonce

Hård type

Spillerne i Ringkøbing kan godt forberede sig på, at det bliver hårdt at træne under Claus Christiansen. Fremtiden vil blandt andet byde på fire gange ugentlig træning. Han betegner sig selv som en hård type.

- Og det er uanset, om det hedder 2. division eller danmarksserien. Jeg håber selvfølgelig på, det bliver 2. division. Hvis det bliver danmarksserien, så går vi efter en oprykning hurtigst muligt. Under alle omstændigheder kræver jeg hårdt arbejde. Jeg vil have tovejs-spillere. Det er ok, de forreste er kreative, men de skal alligevel løbe med hjem. Så snart bolden er på egen banehalvdel, bliver det en krig, hvor vi vil forsvare eget mål meget hårdt. Jeg vil satse på spillere, der vil det her lige så meget, som jeg selv vil det, fortalte Claus Christiansen, der krydrede det med at fortælle, at han en gang sikrede oprykning til 2. division med et forspring på 22 point til nærmeste forfølger, fordi hans hold ganske enkelt var i langt bedre form end modstanderne.

Det har været en lang proces at få Claus Christiansen ansat. Han var på kontrakt med Lyseng, men da klubben indledte et samarbejde omkring damefodbolden med AGF, blev det muligt at skrive under på aftalen med RIF.

119 kampe for AGF

Claus Christiansen har haft en fin karriere både som aktiv og som træner.

Som aktiv var højdepunktet 119 kampe for AGF inden et skifte til Randers Freja og senere videre til Herning Fremad for midtbanespilleren, der sluttede karrieren i Luxembourg. Som træner fik Claus Christiansen sit første job i 2002 som ansvarlig for AGFs andethold i danmarksserien. Senere har han været i FC Horsens, Brabrand IF, FC Skanderborg, TST Fodbold, Aarhus Fremad og Silkeborg KFUM, inden han senest har været træner for Lyseng i 1. division damer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce