x
Annonce
Sport

Pokalsølv til ASV: Knyttede næver og højlydt jubel var ikke nok til at knække favoritter

Holte vandt kvindernes pokalfinale over ASV. Foto: Flemming Patulski
ASV's kvinder tabte pokalfinalen i volleyball til favoritterne fra Holte, men fik med en smittende vilje og attitude skabt en atmosfære i Ceres Park Hal 1, der solgte sporten på bedste vis.

VOLLEYBALL: Det lignede på forhånd en hård opgave for de undertippede værter fra ASV i kvindernes pokalfinale. På den anden side af nettet stod de suveræne vindere af grundspillet fra Holte, der endnu ikke havde tabt en kamp i denne sæson. Gæsterne kom dog også blæsende fra kampens begyndelse og lagde et hårdt tryk på sin modstander, der to gange tidligere i denne sæson havde tabt 0-3 til sjællænderne. Men efter at have fundet sig til rette på finalegulvet, begyndte hjemmeholdet at fighte sig tilbage med en imponerende gejst. Hver eneste vundet bold blev fejret som en sejr med knyttede næver og jubel, og blev bakket op af et publikum, som ikke lagde skjul på, hvem de støttede denne eftermiddag.

Med undtagelse af en mindre delegation fra Holte i det ene hjørne af Ceres Parks hal 1, så var de fremmødte der, for at støtte "Black Dolphins" i at levere årets overraskelse og tage pokalsejren. Men selvom der både på og uden for banen blev kæmpet en brav kamp, så var det tydeligt, at værterne var oppe mod en modstander af en lidt anden klasse. Chancerne for at komme til fadet var bestemt til stede, men det var i de gyldne momenter, at ASV ikke formåede at tage den mulighed, de var ved at skabe for sig selv.

Det skete både i andet og tredje sæt. I anden sæt fik man kæmpet sig tilbage fra en svær start og havde Holte indenfor rækkevidde ved stillingen 14-16, men tabte de efterfølgende ni bolde og dermed sættet.

I tredje sæt kom hjemmeholdet for første gang i kampen i front, men kunne ikke stå imod og tabte det sidste og afgørende sæt 16-25 og dermed kampen.

- Jeg synes, at vi kom for dårligt fra start i mange sæt, men så begyndte vi, at vise nogle af de takter, som vi leverede i semifinalen, og det gjorde, at vi godt kunne være med. Der var bare nogle opstillinger, hvor vi blev fanget. Jeg tror simpelthen, at vi kom til at tænke for meget i stedet for at holde tingene simple og spille på en måde, hvor vi kan matche Holte. Det er et stærkt hold, men jeg sidder stadig med en fornemmelse af, at vi godt kunne have presset dem mere, sagde ASV-anfører Tenna Donslund

- Vi havde ikke noget at tabe i den her kamp. Derfor var vores opgave også at drille dem så meget som muligt, for det kunne jo være fedt at gå hele vejen. Ikke mindst på hjemmebane.

- Vi havde talt om, at vi skulle fejre hvert vundet point som om, at vi havde vundet kampen. Det handlede også om, at vi skulle vise dem, at vi ejer den her bane. Det er vores hjemmebane. Det skulle de mærke og derfor havde vi talt om, at vi skulle forsøge at dominere kampen på det punkt, sagde anføreren, der roste opbakningen fra hjemmepublikum.

- Jeg har spillet landskampe og bronzekampe, men semifinalen fredag aften var nok den vildeste volleyballoplevelse, som jeg har haft. Opbakningen var endnu større i dag, men resultatet gør lidt ondt, sagde hun.

Annonce
Sølvmedaljer og masser af ros fra forbundet og modstanderholdene. ASV-formand Natascha Winter Olsen kunne glæde sig over et vellykket pokalstævne, der også sikrede klubben det bedste resultat i pokalturneringen i 30 år. Foto: Jens Thaysen

Masser af ros fra forbundet

Bestyrelsesformand i ASV, Natascha Winther Olsen, glædede sig også over det finalestævne, som klubben har formået at stable på benene.

- Forberedelserne har betydet alt. Vi har forberedt os rigtigt godt på det. Både spillerne på banen, men også alle dem, der skulle hjælpe til med at gøre det til et fedt arrangement. Der har været fuldstændig styr på alt i de to dage, hvor der er blevet spillet kampe og vi har fået masse af ros fra forbundet og de andre hold til Final Four, sagde formanden, der også var en del af holdet, der fik sølvmedaljerne overrakt.

Hun lagde ikke skjul på, at rollen som arrangør har krævet en del kræfter, men det har også givet masser af erfaring til klubben, der godt kunne tænke sig at få Final Four tilbage til Aarhus, hvis muligheden byder sig en anden gang.

- Opbakningen til stævnet har været helt fantastisk. Der er kommet folk til fra klubber i hele landet for at heppe, ligesom mange af vores egne spillere er kommet i hallen og har været med til at skabe en fed stemning. Det betyder meget for mig som spiller, men også som formand for klubben. Det viser mig, at vi løfter i flok i den her klub, og det er det, der gør, at vi kan lave et arrangement som det her, sagde Natascha Winther Olsen, der glædede sig over medaljen til klubben, men også over den reklame som stævnet har givet til volleyball i Aarhus.

- Sidst vi leverede et virkelig flot resultat i pokalen var i 1981, så det betyder vildt meget for klubben, og jeg håber, at det kan være med til at give lidt flere medlemmer og give lidt større interesse for sporten i Aarhus, lød det.

Pokalfinale, kvinder

ASV - Holte 0-3

Sætcifre: 19-25, 14-25, 16-25

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce