Annonce
Aarhus

Polakker træder ind i østjysk discountkrig

I Stavtrup er den totale discountkrig brudt ud. I denne uge åbner et polsk discountfirma sin første forretning i Danmark.

En ny spiller melder sig nu på banen i den østjyske discountkrig.

Annonce

Det er det polske firma Amber, som i denne uge åbner sin første butik i Danmark - i Stavtrup. På hylderne står der polske og litauiske varer.

Amber åbner i Rema 1000's tidlige lokale på Klokkeskovvej i Stavtrup. I øjeblikket går en håndfuld polakker og sætter varer på hylderne.

»Vi åbner i denne uge. Men jeg kan endnu ikke sige, om det bliver onsdag, torsdag eller fredag. Vi mangler stadig blandt andet brød,« siger butiksassistent Edvinas Levinas, Amber.

Han forklarer, at den nyåbnede butik svarer lidt til Lidl. Blot fører Amber polske og litauiske varer i stedet for tyske. Han kan ikke garantere, at Amber med alle varetyper bliver billigere end Rema 1000 og Fakta, som i forvejen har discountbutikker i Stavtrup.

»Vores styrke er, at vi tilbyder varer, som danskerne ikke kender i forvejen. Man kan faktisk få masse af spændende ting fra Polen og Litauen, og dem får danskerne nu en chance for at smage. Eksempelvis litauisk øl og lithauiske pølser,« siger Edvinas Levinas.

Ejeren, Rimas G., taler hverken dansk eller engelsk. Han forklarer via tolk, at Amber-­butikken i Stavtrup sandsynligvis er den første af flere.

»Men nu vil vi først lige se, om konceptet slår an,« siger han.

Med Ambers indtog i Stavtrup er den totale discountkrig brudt ud i den hastigt voksende satellitby. For tre år siden var der kun én discountbutik i Stavtrup - en mindre Rema 1000 på Klokkeskovvej.

Men så begyndte discountbølgen at rulle. Først flyttede Rema 1000 i større og helt nye lokaler ved Ormslevvej. Dernæst besluttede Coop at blande sig - med det resultat, at der 5. juni sidste år åbnede en Fakta - også i helt nye lokaler - klos op ad Rema 1000.
Og nu kommer Amber så.

Konkurrencen ryster ikke Rema 1000, der har været i Stavtrup i en række år. I dag beskæftiger den store discountbutik 29 unge deltidsansatte under 18 år og 12 ansatte over 18 år.

»Vores omsætning i 2014 faldt med 10 procent i forhold til 2013, så vi kan godt mærke konkurrencen fra Fakta. Men den er ikke er nær så slemt, som jeg på forhånd havde ventet. Den polske butik frygter jeg ikke. Folk i Stavtrup vil have høj kvalitet, og det bliver spændende at se, om Amber kan leve op til det krav,« siger købmand Lise Leander, Rema 1000 i Stavtrup.

Det kan Amber, siger butiksassistent Edvinas Levinas fra det polske firma.

»Kvaliteten bliver i top«, garanter han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce