Annonce
Aarhus

Politi chokeret efter trafikrazzia mellem Aarhus og Randers: - Det er simpelthen rystende

Motorvejsnettet rundt om Aarhus og Randers blev i weekenden tjekket efter af politiet, der fandt fartsyndere på samlebånd. Arkivfoto: Jens Thaysen
Østjyllands Politi kalder udbyttet af en kort fartrazzia i fredags, der endte med 107 sigtelser, for fuldstændig vanvittig.
Annonce

AARHUS/RANDERS: Der var fart på motorvejen mellem Aarhus og Randers fredag aften.

Faktisk så meget fart, så det efterlod politiet lamslået.

Østjyllands Politi havde sat gang i en fartkontrol, der varede halvanden time, og det fik bødeblokken til at løbe løbsk.

I tidsrummet fra klokken 19.00-20.30 mødte politiet tre vanvidsbilister, der havde trykket speederen så meget i bund, at speedometeret nåede op på den anden side af 200 km/t, fortæller politiet i en pressemeddelelse.

En 22-årig mand fik blandt andet inddraget førerretten på stedet, da han blev målt med aftenens højeste fart på 212 km/t, hvor man må køre 110 km/t.


Det er meget bekymrende, at vi i forbindelse med weekends færdselsindsatser nåede op på den anden side af 100 sigtelser

Amrik Chada, politikommissær


En 26-årig mand, der blev målt til at køre 201 km/t, skulle egentlig også have inddraget førerretten på stedet, men det viste sig, at han allerede var frakendt retten til at køre bil, så han kan nu i stedet formentlig se frem til en fængselsstraf.

- Det er simpelthen rystende, at vi på bare halvanden time kan standse tre vanvidsbilister, der kører på den anden side af 200 km/t. Det kan jeg ikke mindes, at vi nogensinde har gjort før. Det er jo fuldstændigt vanvittigt at køre så hurtigt og udsætte både sig selv og ikke mindst andre for fare, siger politikommissær Amrik Chadha fra Østjyllands Politis færdselsafdeling.

I alt blev fire bilister ved weekendens færdselskontroller målt til at køre hurtigere end 200 km/t, hvilket går under betegnelsen vanvidskørsel.

Annonce

Bunkevis af sigtelser

Østjyllands Politis færdselsafdeling fik både fredag og lørdag assistance fra flere jysk/fynske politikredse til en større kontrol af de østjyske veje i eftermiddags- og aftentimerne. Kontrollerne var primært koncentreret om det østjyske motorvejsnet, men politiets videobiler kom også forbi i Odder-området og på den sydlige del af Djursland.

Den store, koordinerede indsatst førte samlet set til 107 sigtelser for overtrædelse af færdselsloven – fordelt på 89 personer.

- Det er meget bekymrende, at vi i forbindelse med weekends færdselsindsatser nåede op på den anden side af 100 sigtelser. Mange af sagerne relaterer sig til uopmærksomhed, hvor bilisterne har fokus et helt andet sted, så de både kører over for rødt lys, laver hasarderede overhalinger og kører alt for stærkt. Den form for kørsel udgør en alvorlig fare i trafikken og kan i yderste konsekvens koste menneskeliv, siger Amrik Chadha.

Blandt nogle af sagerne kan nævnes:


  • 4 står til en ubetinget frakendelse af kørekortet for at køre hurtigere end 200 km/t
  • 14 kan se frem til en kontrollerende køreprøve for enten at køre for stærkt eller for at køre for tæt på den forankørende
  • 42 fik et klip i kørekortet for enten at køre for stærkt, foretage ulovlige overhalinger eller køre frem for rødt lys
  • 14 fik et klip i kørekortet for at benytte håndholdt mobiltelefon


Derudover blev en 17-årig mandlig bilist sigtet for at have byttet den obligatoriske voksne ledsager ud med et par unge kammerater. Han overhalede en af politiets videobiler på Djurslandsmotorvejen med 155 km/t og fik, udover en bøde og et klip, lov at parkere bilen, indtil en person med kørekort kunne komme og afhente den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce