Annonce
Aarhus

Forventede bandemedlemmer til begravelse: Politi massivt til stede ved kirkegård

Østjyllands Politi var torsdag eftermiddag ekstraordinært til stede ved Vestre Kirkegård ved en begravelse. Billedet her er fra en begravelse i august, hvor politiet to gange måtte afbryde begravelsen, fordi der var for mange i forhold til corona-restriktionerne. Foto: Jesper Bech
For godt halvanden uge siden blev en 21-årig mand skuddræbt ved Kappelvænget i Aarhus V. Han blev begravet torsdag eftermiddag.

AARHUS: Østjyllands Politi var torsdag eftermiddag ekstra-ordinært tilstede på Vestre Kirkegård på Viborgvej, da en 21-årig mand skulle begraves, og man forventede at der ville komme mange mennesker.

Den 21-årige blev skudt og dræbt fredag 24. september ved Kappelvænget i Aarhus V, hvor der i øjeblikket er en bandekonflikt mellem grupperinger fra Brabrand og Trillegården.

- Vi er der for at hjælpe med at undgå at for mange forsamles på ét sted. Derudover har vi ekstra folk på stedet, da der kan komme folk fra bandemiljøet til begravelsen. Vi forventer, at det hele foregår stille og roligt, lød det fra Østjyllands Politi på twitter inden begravelsen.

Klokken 15.30 var begravelsen overstået, uden nævneværdige problemer.

- Begravelsen er nu overstået og blev afviklet i god ro og orden. Ud over nogle enkelte færdselsovertrædelser og en enkelt, der ikke ville oplyse sit navn, var der ingen sager for politiet, skrev Østjyllands Politi.

Annonce

Tidligere problemer på kirkegården

Efter skuddrabet blev den 21-årige hyldet af personer med relation til Trillegården, herunder rappere fra Shooter Gang, der kommer fra Trillegården.


Ud over nogle enkelte færdselsovertrædelser og en enkelt, der ikke ville oplyse sit navn, var der ingen sager for politiet.


Østjyllands Politi kunne på daværende tidspunkt ikke fortælle, hvorvidt den 21-årige var medlem af grupperingen fra Trillegården.

Tidligere på sommeren har der været problemer med for mange mennesker til en begravelse på Vestre Kirkegård.

Her blev en 22-årig skuddræbt mand begravet, og da der kom langt flere end 200 personer, som er det tilladte antal personer på grund af corona-restriktioner, så måtte Østjyllands Politi to gange afbryde begravelsen og bede folk om at forlade stedet.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce