Annonce
Aarhus

Politi og kommune har fået nok: Blomsterkummer skal stoppe gaderæs på Aarhus Ø

Lørdag så det sådan her ud på Bernhard Jensens Boulevard. For hvinende - og rygende - dæk ræsede en sort BWW rundt. Privatfoto
Taxachauffører heppede på bilbøller, fortæller vidne. Aarhus Taxa er sammen med Østjyllands Politi i gang med at klarlægge hændelse fra i lørdags.

AARHUS: Vildt ser det ud. I en sky af røg fra afbrændt gummi fræser en sort BMW for vilde omdrejninger rundt og på Bernhardt Jensens Boulevard, mens andre filmer optrinnet.

Det fremgår på en video, avisen har fået tilsendt fra en vred beboer på Aarhus Ø. Videoen er optaget sidste weekend.

Problematikken er til at få øje på: Fartgale bilister i hurtige biler bruger de brede veje med brede midterrabatter på Aarhus Ø til at køre ræs på. Der var problemer sidste weekend, det var problemer i weekenden før og der var også problemer sidste år.

Alene lørdag 26. maj fik Østjyllands Politi tre anmeldelser.

Men nu har både Østjyllands Politi og Aarhus Kommune fået nok. Mandag blev der holdt møde for at få sat en stopper for kørslen. Og kommune og politi er i første omgang landet på en "sig det med blomster-løsning".

Blomsterne er blevet opstillet i de skraverede felter midt på "racerbanen". I kummer, forstås. Samtidig er det blevet forbudt at køre på blomster-arealet.

- Så må vi håbe, at det hjælper. Jeg kan tilføje, at indsatsen følges op af en hyppig patruljering i området de kommende uger, siger politikommissær Lars Bisgaard, Østjyllands Politi.

Annonce

Vi vil rigtig gerne have borgernes hjælp til at få stoppet det her. Vi har allerede fået stor hjælp fra borgere i området, og nu beder vi om endnu mere hjælp. Vi vil gerne have, at de nedskriver registreringsnumre på biler, der kører ræs på Aarhus Ø, og giver dem til os.

Lars Bisgaard, kriminalkommissær Østjyllands Politi

"Hvad har du gang i?"

En af de beboere på Aarhus Ø som føler sig generet af kørslen, er Joachim K. Quist.

- Lige så snart solen skinner, kommer der nogle, der ligner udlændinge, kørende hertil i hurtige biler, og så bliver der kørt ræs. Det er skræmmende, siger han.

Han er glad for, at politi og kommune nu griber ind.

- Det kan være vanskeligt at finde ud af, hvad man som beboer skal gøre ved kørslen. Jeg har ikke den store lyst til at gå ned på gaden at klage, siger han.

- Da jeg i weekenden oppe fra min bolig filmede en bil drøne rundt, stod der tre taxachauffører nede på gaden og filmede bilen. De filmede det hele og heppede på de kørende. Efterfølgende råbte en af taxachaufførerne til mig, at jeg ikke skulle filme. Hvad fanden har du gang i, råbte han. Jeg blev forskrækket, siger Joachim K. Quist.

- Jeg fatter ikke, at taxachaufførerne spillede den rolle, siger Joachim K. Quist. Det var hans opfattelse, at de stod i ledtog med bilbøllerne.

De tre taxachauffører kom ifølge Joachim K. Quist fra Aarhus Taxa.

Administrerende direktør Astrid Donnerborg fra Aarhus og Horsens Taxa oplyser, at selskabet er bekendt med sagen og er i kontakt med politiet for at hjælpe med at klarlægge, hvad der er sket.

Bødeblokken er med

Politikommissær Lars Bisgaard, Østjyllands Politi, understreger, at politiet vil have bødeblokken med under de kommede besøg på Aarhus Ø.

- Før var det ikke ulovligt at køre rundt på spærrefladerne på Berhardt Jensens Boulevard. Det er det nu, og derfor har vi meget lettere ved at skride ind, hvis der bliver kørt i området, siger han.

Til sidst kommer Lars Bisgaard med en bøn.

- Vi vil rigtig gerne have borgernes hjælp til at få stoppet det her. Vi har allerede fået stor hjælp fra borgere i området, og nu beder vi om endnu mere hjælp. Vi vil gerne have, at de nedskriver registreringsnumre på biler, der kører ræs på Aarhus Ø, og giver dem til os, siger kriminalkommissæren.

Der er blevet brændt nogle dæk af på Bernhard Jensens Boulavard den senere tid. Nu skal grønne planter sammen med en hyppigere politipatruljering forhindre, at der bliver kørt mere ræs i området. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce