Annonce
Aarhus

Politi og kommune har fået nok: Blomsterkummer skal stoppe gaderæs på Aarhus Ø

Lørdag så det sådan her ud på Bernhard Jensens Boulevard. For hvinende - og rygende - dæk ræsede en sort BWW rundt. Privatfoto
Taxachauffører heppede på bilbøller, fortæller vidne. Aarhus Taxa er sammen med Østjyllands Politi i gang med at klarlægge hændelse fra i lørdags.

AARHUS: Vildt ser det ud. I en sky af røg fra afbrændt gummi fræser en sort BMW for vilde omdrejninger rundt og på Bernhardt Jensens Boulevard, mens andre filmer optrinnet.

Det fremgår på en video, avisen har fået tilsendt fra en vred beboer på Aarhus Ø. Videoen er optaget sidste weekend.

Problematikken er til at få øje på: Fartgale bilister i hurtige biler bruger de brede veje med brede midterrabatter på Aarhus Ø til at køre ræs på. Der var problemer sidste weekend, det var problemer i weekenden før og der var også problemer sidste år.

Alene lørdag 26. maj fik Østjyllands Politi tre anmeldelser.

Men nu har både Østjyllands Politi og Aarhus Kommune fået nok. Mandag blev der holdt møde for at få sat en stopper for kørslen. Og kommune og politi er i første omgang landet på en "sig det med blomster-løsning".

Blomsterne er blevet opstillet i de skraverede felter midt på "racerbanen". I kummer, forstås. Samtidig er det blevet forbudt at køre på blomster-arealet.

- Så må vi håbe, at det hjælper. Jeg kan tilføje, at indsatsen følges op af en hyppig patruljering i området de kommende uger, siger politikommissær Lars Bisgaard, Østjyllands Politi.

Vi vil rigtig gerne have borgernes hjælp til at få stoppet det her. Vi har allerede fået stor hjælp fra borgere i området, og nu beder vi om endnu mere hjælp. Vi vil gerne have, at de nedskriver registreringsnumre på biler, der kører ræs på Aarhus Ø, og giver dem til os.

Lars Bisgaard, kriminalkommissær Østjyllands Politi

"Hvad har du gang i?"

En af de beboere på Aarhus Ø som føler sig generet af kørslen, er Joachim K. Quist.

- Lige så snart solen skinner, kommer der nogle, der ligner udlændinge, kørende hertil i hurtige biler, og så bliver der kørt ræs. Det er skræmmende, siger han.

Han er glad for, at politi og kommune nu griber ind.

- Det kan være vanskeligt at finde ud af, hvad man som beboer skal gøre ved kørslen. Jeg har ikke den store lyst til at gå ned på gaden at klage, siger han.

- Da jeg i weekenden oppe fra min bolig filmede en bil drøne rundt, stod der tre taxachauffører nede på gaden og filmede bilen. De filmede det hele og heppede på de kørende. Efterfølgende råbte en af taxachaufførerne til mig, at jeg ikke skulle filme. Hvad fanden har du gang i, råbte han. Jeg blev forskrækket, siger Joachim K. Quist.

- Jeg fatter ikke, at taxachaufførerne spillede den rolle, siger Joachim K. Quist. Det var hans opfattelse, at de stod i ledtog med bilbøllerne.

De tre taxachauffører kom ifølge Joachim K. Quist fra Aarhus Taxa.

Administrerende direktør Astrid Donnerborg fra Aarhus og Horsens Taxa oplyser, at selskabet er bekendt med sagen og er i kontakt med politiet for at hjælpe med at klarlægge, hvad der er sket.

Annonce

Bødeblokken er med

Politikommissær Lars Bisgaard, Østjyllands Politi, understreger, at politiet vil have bødeblokken med under de kommede besøg på Aarhus Ø.

- Før var det ikke ulovligt at køre rundt på spærrefladerne på Berhardt Jensens Boulevard. Det er det nu, og derfor har vi meget lettere ved at skride ind, hvis der bliver kørt i området, siger han.

Til sidst kommer Lars Bisgaard med en bøn.

- Vi vil rigtig gerne have borgernes hjælp til at få stoppet det her. Vi har allerede fået stor hjælp fra borgere i området, og nu beder vi om endnu mere hjælp. Vi vil gerne have, at de nedskriver registreringsnumre på biler, der kører ræs på Aarhus Ø, og giver dem til os, siger kriminalkommissæren.

Der er blevet brændt nogle dæk af på Bernhard Jensens Boulavard den senere tid. Nu skal grønne planter sammen med en hyppigere politipatruljering forhindre, at der bliver kørt mere ræs i området. Foto: Axel Schütt
Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aarhus

Havnemiljø: Turbåden Liv skaber liv på havnen

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce