Annonce
112

Politi sætter ind mod bilbrande: Flere patruljevogne i bybilledet

Her på Sandkåsvej er biler også blevet brændt af indenfor de seneste uger. Foto: Christian Dahlerup
Efter et hav af bilbrande de seneste måneder forsøger politiet at skabe tryghed i udsatte områder.
Annonce

AARHUS: Seks biler er sat i brand de seneste to nætter i Aarhus-forstæder. Danmarks næststørste by har de seneste to måneder været hærget af påsatte bilbrande. Derfor kommer politiet nu med en erklæring for at skabe tryghed.

Østjyllands Politi er i gang med en samlet efterforskning af både tirsdagens bilbrande og den seneste tids lignende brande i Aarhus, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi ser med meget stor alvor på de påsatte bilbrande, og derfor er vi også i fuld gang med en større koordineret efterforskning af de seneste ugers brande. Vi har forskellige hypoteser og spor, som vi forfølger, men som vi af hensyn til efterforskningen ikke kan dele med offentligheden lige nu. Men jeg kan garantere, at vi gør alt, hvad vi kan for at sætte en stopper for det og få fat i gerningsmændene, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

- Ud over en intensiv efterforskning har vi også fokus på at skabe tryghed i områderne. Vi har øget patruljeringen i de berørte områder, og vores medarbejdere i nærmiljøerne er løbende i tæt dialog med beboere, klubber og væresteder, udtaler Michael Kjeldgaard i meddelelsen.

Annonce

Seks biler brændt af natten til onsdag

Klokken 23.15 tirsdag aften kom der en anmeldelse om, at der var ild i en bil på en p-plads på Ludvig Feilbergs Vej i Åbyhøj. To biler fik store brandskader. De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden har bredt sig fra en bil til den bil, der stod ved siden af.

Klokken 2.27 var der fire biler i brand på Fjældevænget i Aarhus V. Alle fire nåede at få store skader. Også her har ilden formentlig bredt sig fra en bil til de omkringstående. Samme sted på Fjældevænget blev en bil også forsøgt antændt omkring kl. 23.05. Her døde ilden dog ud, inden den nåede at forårsage større skader.

Natten til tirsdag blev tre biler sat i brand i Tilst. Ifølge Østjyllands Politis egne tal er der fra juni til september i år registreret 59 bilbrande - heraf mange påsatte brande i det vestlige Aarhus. Dertil kommer omkring 10 biler, der er sat ild i på det seneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce