Annonce
Aarhus

Politi skruer bissen på: Bilister er ligeglade med færdselslov

- Færdselsloven? Gælder ikke for mig, synes denne bilist at tænke, da han eller hun fortsatte lige ud på Mindet. Nu skærper politiet opmærksomheden på krydset, hvor der jævnligt opstår farlige situationer. Foto: Henrik Havbæk Madsen

Fortsat anarkistiske tilstande på Mindet. På 10 minutter brød ni bilister loven og kørte ligeud i Dokk1-kryds.

Annonce

AARHUS: Det kniber stadig gevaldigt for bilister at holde færdselsloven, når de kører på Mindet.

Så slemt er det, at Østjyllands Politi nu skruer bissen på.

Politiet udsendte torsdag en pressemeddelelse, hvori afdelingsleder i Færdselssektionen, vicepolitiinspektør Jeppe James Olsen, skriver, at han er klar til løbende at sende politifolk til Mindet.

- Der kan opstå meget farlige situationer, hvis trafikanterne ikke overholder færdselsreglerne omkring Mindet. Vi vil fortsætte med at kontrollere på stedet for at minde bilisterne om, at de skal følge skiltene og anvisningerne på vejen, skriver Jeppe James Olsen.

Århus Stiftstidende besøgte Mindet kl. 16.05 til 16.15 tirsdag eftermiddag. Og efter hvad vi så, er der særdeles gode grunde til at sende politifolk til Mindet.

På de 10 minutter kørte 15 biler ind i krydset. Enten fra Europaplads eller fra havnen.

Seks af dem fulgte færdselsloven og kørte ind under Dokk1.

Annonce

Ni kørte ligeud

Men ni bilister lod som om, de ikke så de pile og skilte, der fortæller, at den eneste lovlige vej i krydset er ind under Dokk1. Helt uanfægtet kørte bilisterne ligeud.

Det andet store problem i krydset så vi dog ikke noget til: At bilister tager fejl og kommer til at køre ind på letbanens spor.

Måske fordi Aarhus Kommune i sidste uge var ude med malerkosten for at lave en afstribning på Mindets asfalt. Skiltningen er også ændret, så det nu skulle være tydeligt, at der er tale om et letbanespor. Og ikke en vej.

- Vi ønsker at skabe så sikker en trafikafvikling som muligt. Ingen ønsker alvorlige ulykker, men det er altså bilisten, der bliver den lille i et sammenstød med et letbanetog. Vi håber, at budskabet når ud til trafikanterne med den opdaterede skiltning, kombineret med politiets tilstedeværelse, siger Anders Kruse Christiansen, projektleder i Aarhus Kommune.

Et letbanetog vejer 50 ton.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce