Annonce
Østjylland

Politi til naboer: Snup en kold øl

Politiet er glade for, at beboere i Hou hjalp til med at fange tyv. Arkivfoto
Borgeres sms-kæde med signalement advarede mod mistænkelig mand på elcykel. Han blev fanget af politiet og er sigtet for flere indbrud.

Hou: Stik lige din nabo en kold øl eller en cola og sig tak for samarbejdet. Sådan lyder opfordringen til borgere i Hou fra politiet, efter at godt naboskab i byen var med til at stoppe en indbrudstyv.

Hou var et af flere steder, hvor naboer hjalp politiet med at stoppe indbrudstyve i løbet af den forgangne weekend, oplyser Østjyllands Politi på sin Facebookside.

Historien er som følger: I løbet af fredag og lørdag havde der været flere indbrud i Hou. Det fik beboere til at reagere, og via en sms-kæde opfordrede de alle til at holde ekstra øje.

En del havde set en mistænkelig mand køre rundt på en elcykel flere steder i byen, og et signalement af manden blev sendt rundt og givet videre til politiet.

Annonce

Kvinde blev vækket

Natten til søndag vågnede en kvinde i sit hjem og så lyset fra en lommelygte. Hun hørte en person løbe ud af huset og ringede til politiet.

De betjente, der kom til byen, havde tidligere været til indbrud i området. De havde også hørt om sms'erne og den mistænkelige mand på cykel, så de besluttede sig for at kigge sig lidt omkring.

Politiet fik øje på en cyklist, der matchede signalementet. Han fik travlt med at komme væk og lystrede ikke politiet råb om at standse. En patruljehund blev sendt efter manden, som blev fanget og anholdt. Ifølge politiet gemte han på flere koster og blev sigtet for flere indbrud i byen.

- Brug gerne Nabohjælp og sms-kæde, så I ved, hvem der er væk, og hvor der ikke burde komme gæster, skriver politiet på sin Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Soloen er i højsædet på Gruppe 38

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce