Annonce
Østjylland

Politi til naboer: Snup en kold øl

Politiet er glade for, at beboere i Hou hjalp til med at fange tyv. Arkivfoto
Borgeres sms-kæde med signalement advarede mod mistænkelig mand på elcykel. Han blev fanget af politiet og er sigtet for flere indbrud.

Hou: Stik lige din nabo en kold øl eller en cola og sig tak for samarbejdet. Sådan lyder opfordringen til borgere i Hou fra politiet, efter at godt naboskab i byen var med til at stoppe en indbrudstyv.

Hou var et af flere steder, hvor naboer hjalp politiet med at stoppe indbrudstyve i løbet af den forgangne weekend, oplyser Østjyllands Politi på sin Facebookside.

Historien er som følger: I løbet af fredag og lørdag havde der været flere indbrud i Hou. Det fik beboere til at reagere, og via en sms-kæde opfordrede de alle til at holde ekstra øje.

En del havde set en mistænkelig mand køre rundt på en elcykel flere steder i byen, og et signalement af manden blev sendt rundt og givet videre til politiet.

Annonce

Kvinde blev vækket

Natten til søndag vågnede en kvinde i sit hjem og så lyset fra en lommelygte. Hun hørte en person løbe ud af huset og ringede til politiet.

De betjente, der kom til byen, havde tidligere været til indbrud i området. De havde også hørt om sms'erne og den mistænkelige mand på cykel, så de besluttede sig for at kigge sig lidt omkring.

Politiet fik øje på en cyklist, der matchede signalementet. Han fik travlt med at komme væk og lystrede ikke politiet råb om at standse. En patruljehund blev sendt efter manden, som blev fanget og anholdt. Ifølge politiet gemte han på flere koster og blev sigtet for flere indbrud i byen.

- Brug gerne Nabohjælp og sms-kæde, så I ved, hvem der er væk, og hvor der ikke burde komme gæster, skriver politiet på sin Facebook-side.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce