Annonce
Aarhus

Politiaktion i Bispehaven førte til grundlovsforhør i Glostrup

Den mand, der fredag aften blev anholdt efter at have stået på en afsats på facaden af en bygning i Bispehaven, menes at have forbindelse til et dobbeltmord i Herlev. Det skriver Ekstra Bladet. Foto: Michael Svenningsen
Den mand, der fredag aften blev anholdt efter at have stået på en afsats på facaden af en bygning i Bispehaven, menes at have forbindelse til et dobbeltmord i Herlev. Det skriver Ekstra Bladet.

AARHUS: En dramatisk anholdelse i Bispehaven fredag aften har nu taget en ny drejning.

Fredag aften forsøgte betjente at få fat på en mand, der tilsyneladende var kravlet ud på facaden på en af boligblokkene i Bispehaven. Her stod han på en afsats, mens kampklædt politi havde øjne på ham fra gaden. Det skriver Ekstra Bladet.

Der stod også politi ved de nærmeste vinduer, som til sidst fik manden indenfor igen.

Øjenvidner fortalte Ekstra Bladet, at de hørte skud blive affyret. Østjyllands Politi ville dog ikke kommentere sagen, men oplyste på Twitter, at man havde gennemført en aktion og ville ikke komme med yderligere oplysninger.

Nu skriver Ekstra Bladet, at manden efter den spektakulære anholdelse i Aarhus er blevet fremsat i grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

Annonce
Ekstra Bladet skriver, at en 21-årig mand er blevet fremsat i grundlovsforhør i Retten i Glostrup efter en dramatiske anholdelse i Bispehaven i Aarhus. Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix

Grundlovsforhør bag lukkede døre

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har anholdelsen fredag relationer til dobbeltdrabet i Sennepshaven i Herlev 25. juni, hvor to svenskere med relation til gangster-miljøet blev dræbt.

Politiet ønsker ikke at kommentere sagen.

Ifølge Ekstra Bladet er der tale om en 21-årig mand. Den høje, slanke somalisk udseende mand ankom til Retten i Glostrup lørdag middag i selskab med kampklædt politi.

Avisens retsreporter oplyser, at dommeren havde truffet beslutning om dobbelt dørlukning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce