Annonce
112

Politiaktion på Rydevænget var ikke del af anti-terroraktion

Ravnkildevej i Aalborg Øst var et af de steder, hvor der blev ransaget boliger i forbindelse med en landsdækkende anti-terroraktion onsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Siden den landsdækkende anti-terroraktion onsdag har der i flere medier været historier om, at Rydevænget var en del af aktionen. Nu fortæller Østjyllands Politi, hvad der skete på Rydevænget.

AARHUS: Onsdag eftermiddag og aften gennemførte PET og Københavns Politi i samarbejde med en lang række politikredse en landsdækkende anti-terroraktion, hvor de slog til i en række byer og anholdte 21 personer.

Lige siden har en række lokale medier bragt historier om, at Østjyllands Politi var medvirkende i anti-terroraktionen natten til onsdag på Rydevænget i Aarhus V.

Efter flere henvendelser fra Århus Stiftstidende, har Østjyllands Politi nu fortalt, at aktionen på Rydevænget - der fandt sted 12 timer tidligere end landsaktionen- ikke havde noget med anti-terroraktionen at gøre:

Natten til onsdag kl. 00.30 blev en patrulje fra Østjyllands Politi opmærksom på en bil, der holdt parkeret på en parkeringsplads på Rydevænget i Aarhus V. Bilen havde fået knust den ene siderude, og inde i bilen lå der noget hvidt papir, og der lugtede kraftigt af benzin. Set i lyset af tidligere bilbrande i Aarhus-området blev parkeringspladsen spærret af, og der blev tilkaldt hundepatruljer til stedet med henblik på sporsikring. Ejeren af bilen blev også forsøgt kontaktet, men uden held. Da hundene var færdige på stedet, blev Falck rekvireret til afhentning af bilen, der blev kørt væk til nærmere undersøgelse. Østjyllands Politi er nu i gang med at efterforske sagen nærmere.

Annonce
Under den landsdækkende anti-terroraktion onsdag blev 21 personer anholdt og ni har været i grundlovsforhør. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Koordineret aktion 12 timer senere

Den koordinerede anti-terroraktion over hele landet begyndte onsdag over middag, hvorefter Københavns Politi indkaldte til pressemøde samme dag kl. 17.00, og derfor ville det også være mystisk, at Østjyllands Politi skulle have fået lov til at starte en koordineret aktion godt 12 timer før landets andre politikredse.

Onsdag bekræftede Østjyllands Politi dog, at de var en del af den landsdækkende aktion. Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger skulle Østjyllands Politi have hjulpet Nordjyllands Politi under aktionen, hvor der blev ransaget boliger på flere adresser i Aalborg.

Under den landsdækkende anti-terroraktion er 21 blevet anholdt, ni er blevet fremstillet i grundlovsforhør, mens fem er blevet varetægtsfængslet.

Tre personer er sigtet for at have gjort forberedelser til at fremstille sprængstoffet TATP for at bruge det til terrorhandlinger. De resterende to er sigtet for at have til hensigt at købe pistoler, lyddæmpere og ammunition til at begå terrorhandlinger i Danmark eller i udlandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce