Annonce
112

Politiaktion på Rydevænget var ikke del af anti-terroraktion

Ravnkildevej i Aalborg Øst var et af de steder, hvor der blev ransaget boliger i forbindelse med en landsdækkende anti-terroraktion onsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Siden den landsdækkende anti-terroraktion onsdag har der i flere medier været historier om, at Rydevænget var en del af aktionen. Nu fortæller Østjyllands Politi, hvad der skete på Rydevænget.
Annonce

AARHUS: Onsdag eftermiddag og aften gennemførte PET og Københavns Politi i samarbejde med en lang række politikredse en landsdækkende anti-terroraktion, hvor de slog til i en række byer og anholdte 21 personer.

Lige siden har en række lokale medier bragt historier om, at Østjyllands Politi var medvirkende i anti-terroraktionen natten til onsdag på Rydevænget i Aarhus V.

Efter flere henvendelser fra Århus Stiftstidende, har Østjyllands Politi nu fortalt, at aktionen på Rydevænget - der fandt sted 12 timer tidligere end landsaktionen- ikke havde noget med anti-terroraktionen at gøre:

Natten til onsdag kl. 00.30 blev en patrulje fra Østjyllands Politi opmærksom på en bil, der holdt parkeret på en parkeringsplads på Rydevænget i Aarhus V. Bilen havde fået knust den ene siderude, og inde i bilen lå der noget hvidt papir, og der lugtede kraftigt af benzin. Set i lyset af tidligere bilbrande i Aarhus-området blev parkeringspladsen spærret af, og der blev tilkaldt hundepatruljer til stedet med henblik på sporsikring. Ejeren af bilen blev også forsøgt kontaktet, men uden held. Da hundene var færdige på stedet, blev Falck rekvireret til afhentning af bilen, der blev kørt væk til nærmere undersøgelse. Østjyllands Politi er nu i gang med at efterforske sagen nærmere.

Under den landsdækkende anti-terroraktion onsdag blev 21 personer anholdt og ni har været i grundlovsforhør. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Koordineret aktion 12 timer senere

Den koordinerede anti-terroraktion over hele landet begyndte onsdag over middag, hvorefter Københavns Politi indkaldte til pressemøde samme dag kl. 17.00, og derfor ville det også være mystisk, at Østjyllands Politi skulle have fået lov til at starte en koordineret aktion godt 12 timer før landets andre politikredse.

Onsdag bekræftede Østjyllands Politi dog, at de var en del af den landsdækkende aktion. Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger skulle Østjyllands Politi have hjulpet Nordjyllands Politi under aktionen, hvor der blev ransaget boliger på flere adresser i Aalborg.

Under den landsdækkende anti-terroraktion er 21 blevet anholdt, ni er blevet fremstillet i grundlovsforhør, mens fem er blevet varetægtsfængslet.

Tre personer er sigtet for at have gjort forberedelser til at fremstille sprængstoffet TATP for at bruge det til terrorhandlinger. De resterende to er sigtet for at have til hensigt at købe pistoler, lyddæmpere og ammunition til at begå terrorhandlinger i Danmark eller i udlandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-smitte og fester med høj musik: Politiet fortsætter øget patruljering og tilsyn

Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Annonce