Annonce
forside

Politiaktion ved psykiatrisk hospital - mand er blevet skudt

Politiaktion ved psykiatrisk hospital i Ballerup, fredag den 19. oktober 2018. En mand er blevet ramt af skud, som politiet fredag eftermiddag har affyret ved Psykiatrisk Center i Ballerup. Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

I Ballerup har politiet foretaget afspærringer ved Psykiatrisk Center. 28-årig mand er uden for livsfare.

En mand er blevet ramt af skud, som politiet fredag eftermiddag har affyret ved Psykiatrisk Center i Ballerup. Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Det var kort før klokken 17, at politiet underrettede politiklagemyndigheden (DUP) om sagen. Den type hændelser efterforskes rutinemæssigt af DUP.

Umiddelbart er der ikke oplysninger om antallet af skud eller om hændelsesforløbet i øvrigt. Manden er ramt i overkroppen, og han er uden for livsfare, oplyser politiet dog.

Meget tyder på, at der var en konfrontation inden afgivelsen af skud.

- Han vil blive sigtet for forsøg på vold mod tjenestemand, oplyser vagtchefen i Københavns Vestegns Politi. Den sårede er 28 år, oplyser DUP.

På Psykiatrisk Center på Maglevænget i Ballerup er der blandt andet en psykiatrisk skadestue.

Efter hændelsen tager ledelsen hånd om personale og patienter, og der holdes blandt andet en debriefing, oplyses det af en pressemedarbejder i Region Hovedstadens psykiatri. Fredag aften er det ikke muligt at få en kommentar fra ledelsen.

Det er kun godt en uge siden, at DUP sidst rykkede ud, fordi politiet havde afgivet skud og ramt en borger.

Det skete i forbindelse med en brand i en lejlighed på Hvenekildeløkken i Odense. En 59-årig mand blev ramt i benet. Han sigtes i øvrigt for at have påsat en branden, der raserede en lejlighed.

Når DUP rykker ud, vil man typisk afhøre vidner, ligesom der vil blive lavet kriminaltekniske undersøgelser, i forbindelse med undersøgelsen. Når den er slut, sendes en redegørelse til statsadvokaten. Her træffes en juridisk beslutning om, hvad der skal ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce