Annonce
Aarhus

Politiet advarer århusianerne: Falsk corona-information i omløb

En række døre på Langenæs er klistret til med plakater, der lokker med corona-information, men som i virkeligheden indeholder misinformation, advarer Østjyllands Politi. Foto: Østjyllands Politi
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi advarer nu århusianerne mod at følge anvisningerne på en række plakater med QR-koder, der er fundet på en række hovedøre til opgange i Sønderborggade og Tøndergade på Langenæs.

"Beskyt dig selv," står der blandt andet på plakaterne, der giver indtryk af at tilbyde interesserede adgang til information om coronavirus, men som i virkeligheden leder brugeren ind på en internetside, der indeholder en omgang falske informationer om virus. Der er altså tale om misinformation og ikke som lovet information.

Ud over QR-koden indeholder plakaterne et logo fra DR1, men Danmarks Radio har ikke overraskende intet med plakaterne at gøre, oplyser DR til Østjyllands Politi.

Ifølge kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager har politiet foreløbig pillet et sted mellem 25 og 30 plakater ned, men kan ikke udelukke, at der kan være flere plakater i omløb og opfordrer folk til at fjerne de falske plakater, hvis de støder på dem.

I først omgang advarede Østjyllands Politi via Twitter folk om, at folkene bag misinformationen forsøgte at lokke personlige oplysninger ud af folk, der scannede QR-koden, men meldingen er nu, at der - så vidt politiet ved - udelukkende er tale om et forsøg på at sprede misinformation omkring corona-epidemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Nye aflysninger: Mandag morgen har letbanen igen problemer på Grenåbanen

Annonce