Annonce
Alarm 112

Politiet advarer: 34-årig århusianer fuppet af Nets-svindler og afslørede sine kreditkort

Visa Dankort fotograferet den 27. august 2020.
Politiet advarer mod en svindler, der i Aarhus-området udgiver sig for at være fra kontokortudbyderen Nets. 34-årig mand hoppede i fælden og gav koderne til sit Dankort,

Politiet advarer nu mod, at vi giver nogen som helst oplysninger over telefonen til fremmede, der spørger efter kontonummer og andet på ens dankort.

De sker efter en 34-årig mand fra Aarhus mandag blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Nets, firmaet, der udbyder blandt andet dankort og andre kontorkort.

Manden - altså svindleren - forklarede, at der var nogen, der havde hævet store beløb på den 34-åriges konto, og at han nu ringede for at hjælpe ham.


Husk – hold dine personfølsomme oplysninger for dig selv. En medarbejder fra Nets eller banken vil aldrig bede dig om den slags oplysninger

Østjyllands Politi


Manden i den anden ende af forbindelsen skulle "bare lige" bruge nogle koder fra den 34-åriges NemID og et foto af for-og bagsiden af hans kreditkort, oplyser Østjyllands Politi.

Da den 34-årige i første omgang var lidt skeptisk, fik han at vide, at han jo kunne google nummeret og se, at det var Nets’ hovednummer. Det så det ganske rigtigt ud til, at det var.

Derfor gik den den 34-årige med til at give sine oplysninger til manden. Dagen efter valgte den 34-årige dog alligevel at tage kontakt til banken og politiet. Ingen havde nået at hæve noget på kontoen, og kortene blev spærret.

Politiet kommer nu med en klar advarsel: Husk – hold dine personfølsomme oplysninger for dig selv. En medarbejder fra Nets eller banken vil aldrig bede dig om den slags oplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce