Annonce
Aarhus

Politiet advarer børn og unge med hardball-pistoler: I risikerer at blive skudt

Det er forbundet med stor fare at lege med hardball-pistoler. Fotos: Kim Haugaard og Axel Schütt
Lokalpolitiet i Gellerup advarer mod en farlig leg, som flere børn og unge udøver i boligområdet. Legen kan let misforstås, og i værste fald risikerer de at blive skudt af politiet.

BRABRAND: Blandt børn og unge i Gellerup er der ifølge politikommissær Klaus Hvegholm Møller, lokalpolitiet i Gellerup, en del, der går rundt med hardball-pistoler og truer med at skyde på hinanden. Men det er en dødsensfarlig leg, der risikerer at koste dem og deres forældre dyrt - i værste fald risikerer de at blive skudt af politiet.

Det fremgår af en artikel i bydelsportalen Vores Brabrand.

Selvom det ofte er legetøjspistoler, bliver det betragtet som en overtrædelse af våbenloven. Det helt store problem er dog, at det kan være svært at se forskel på legetøjspistoler og rigtige pistoler.

- Hvis vi kan se en person, som truer med noget, der ligner et våben, så skyder vi. Sådan er det blevet i disse terror-tider. Det vil være en katastrofe, hvis en af mine medarbejdere kommer til at skyde en med en legetøjspistol, fordi vi ikke kunne se forskel, fortalte Klaus Hvegholm Møller ifølge Vores Brabrand på et møde i Gellerup tidligere på ugen.

Annonce

Vi kommer med våbnene trukket

Ifølge politikommissæren er der et eksempel på, at unge på en skole var løbet ind i en klasse og havde skudt på nogle elever.

- Hvis vi får sådan en melding, så tager vi det rigtig seriøst. Så kommer vi med våbnene trukket og løber ind på skolen, fortalte Klaus Hvegholm Møller på mødet.

Han understregede, at han ikke har noget imod hardball-pistoler, men at de skal bruges på lukkede baner og ikke på gaden.

Bøden for at lufte sin hardball-pistol på gaden er på 4.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce