Annonce
Aarhus

Politiet advarer børn og unge med hardball-pistoler: I risikerer at blive skudt

Det er forbundet med stor fare at lege med hardball-pistoler. Fotos: Kim Haugaard og Axel Schütt
Lokalpolitiet i Gellerup advarer mod en farlig leg, som flere børn og unge udøver i boligområdet. Legen kan let misforstås, og i værste fald risikerer de at blive skudt af politiet.

BRABRAND: Blandt børn og unge i Gellerup er der ifølge politikommissær Klaus Hvegholm Møller, lokalpolitiet i Gellerup, en del, der går rundt med hardball-pistoler og truer med at skyde på hinanden. Men det er en dødsensfarlig leg, der risikerer at koste dem og deres forældre dyrt - i værste fald risikerer de at blive skudt af politiet.

Det fremgår af en artikel i bydelsportalen Vores Brabrand.

Selvom det ofte er legetøjspistoler, bliver det betragtet som en overtrædelse af våbenloven. Det helt store problem er dog, at det kan være svært at se forskel på legetøjspistoler og rigtige pistoler.

- Hvis vi kan se en person, som truer med noget, der ligner et våben, så skyder vi. Sådan er det blevet i disse terror-tider. Det vil være en katastrofe, hvis en af mine medarbejdere kommer til at skyde en med en legetøjspistol, fordi vi ikke kunne se forskel, fortalte Klaus Hvegholm Møller ifølge Vores Brabrand på et møde i Gellerup tidligere på ugen.

Annonce

Vi kommer med våbnene trukket

Ifølge politikommissæren er der et eksempel på, at unge på en skole var løbet ind i en klasse og havde skudt på nogle elever.

- Hvis vi får sådan en melding, så tager vi det rigtig seriøst. Så kommer vi med våbnene trukket og løber ind på skolen, fortalte Klaus Hvegholm Møller på mødet.

Han understregede, at han ikke har noget imod hardball-pistoler, men at de skal bruges på lukkede baner og ikke på gaden.

Bøden for at lufte sin hardball-pistol på gaden er på 4.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce