Annonce
Aarhus

Politiet efter bøderegn til populært træf: - Det er stærkt bekymrende

Trafikrazzia på Djursland tirsdag afslørede 48 bilister, der ikke fulgte færdselsreglerne. Arkivfoto: Axel Schütt
Tirsdag gennemførte politiet en stor færdselsafdeling i forbindelse med "Kalø-træffet" på Djursland. Det gav bøder i stakkevis.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi havde stillet an med det store fartskyts, da man tirsdag eftermiddag og aften lavede en fartrazzia på Djursland i forbindelse med Kalø-træffet.

Politiets tilstedeværelse skyldtes, at man på det seneste har fået flere bekymrede henvendelser fra borgere, som mener, at der bliver kørt hurtigt og hasarderet til og fra træffet på Kalø. Tirsdagens kontrol bekræftede politiet i, at den bekymring er helt reel, lyder det onsdag fra politiet, der har gjort indsatsen op.

Fartrazziaen endte således med, at 48 bilister og motorcyklister blev sigtet. Langt de fleste af dem for at køre for stærkt, men også for ulovlige overhalinger, kørsel uden førerret og for at køre med mobilen i hånden. Betjentene uddelte en lang række klip, og 14 trafikanter kørte så stærkt, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet.

En af dem var en bilist, der på Grenåvej i Egå nåede op på 158 km/t, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t. Men han var langt fra den eneste, der havde problemer med at holde sig til færdselsreglerne på strækningen. Syv andre bilister blev inden for en time målt til at køre alt for stærkt samme sted.

Kalø-træffet firegår tirsdage i sommerhalvåret ved det grønne område nedserste i venstre hjørne. Foto: Axel Schütt
Annonce

- Stærkt bekymrende

På Djurslandsmotorvejen kørte en bilist 174 km/t, inden han drejede fra ved Skødstrup og fortsatte med 132 km/t, inden en civil motorcykelbetjent fik standset ham.

Det var også en civil motorcykelbetjent, der fik fat i en motorcyklist, som viste sig frem ved at køre rundt på baghjulet, overhale over en spærrelinje og køre 128 km/t på landevejen.

- Det er stærkt bekymrende, at så mange bilister og motorcyklister blæser på færdselsreglerne og udsætter dem selv og andre trafikanter for fare ved at køre så hensynsløst og hasarderet. Det er ikke alle, vi standser, der har forbindelse med træffet ved Kalø, men der er ikke tvivl om, at det er en del af årsagen til, at vi kan skrive så mange sager i løbet af en tirsdag aften, siger politikommissær Amrik Chadha.

Østjyllands Politi har igennem længere tid foretaget kontroller i forbindelse med Kalø-træffet, og også i den kommende vil der være færdselsindsatser til tirsdagstræffene.

Annonce

Resultatet af indsatsen:

  • 20 kørte for stærkt på landevejen – fem til betinget frakendelse + 13 klip + to bøder
  • 6 kørte for stærkt på motortrafikvejen – tre til betinget frakendelse og tre klip
  • 9 kørte for stærkt på motorvejen – seks til betinget frakendelse og tre klip
  • 2 overhalinger over spærrelinje til klip
  • 2 sager om tætkørsel. Beregninger skal vise om sagerne udløser klip
  • 1 overtrådte sin vigepligt og fik et klip
  • 3 kørte uden førerret til mc/bil
  • 7 kørte med mobiltelefonen i hånden – alle fik klip
  • 2 havde ikke sele på
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce