x
Annonce
Aarhus

Politiet fangede over 100 cyklister på få timer i Aarhus: - Det er alarmerende

For mange cyklister i Aarhus laver alt for lovovertrædelser i trafikken. Politiet betegner overtrædelserne som alarmerende for trafiksikkerheden. Foto: Axel Schütt
Flere end 100 sigtelser blev det til, da politiet kiggede på cyklister i to befærdede kryds i Aarhus Centrum.

AARHUS: En såkaldt cykelkontrol i Aarhus Centrum ved krydsene Nørre Allé/Gl. Munkegade og Grønnegade/Vestergade udløste ikke færre end 100 sigtelser på få timer. Politiet kalder det alarmerende, at cyklister er ligeglade med sikkerheden i trafikken.

Betjentenes bøde-app glødede, da Østjyllands Politi fredag eftermiddag og aften stod klar i de to centrale kryds i midtbyen for at holde ekstra øje med cyklisterne.

Betjentene havde nærmest svært ved at følge med, oplyser politiet, da de på cirka fem timer skrev over 100 sigtelser. Særlig svært havde cyklisterne det åbenbart med at køre den rigtige retning på vejen.

68 cyklister skal nu punge ud med 1.000 kroner for at køre mod ensretningen. Det koster 700 kroner at køre uden lys, og den forseelse blev 30 cyklister sigtet for.

En ung kvinde formåede både at køre uden lys og imod ensretningen, mens hun havde en veninde siddende på bagagebæreren. Det blev samlet til en bøde på hele 2.400 kroner - som hun så selv må finde ud af, om hun deler med veninden.

Annonce

Her er sigtelserne

For to uger siden havde Østjyllands Politi særligt fokus på cyklister, og her blev det også til adskillige sigtelser. Resultaterne fradag og ugen før får panderynkerne frem hos politikommissær Amrik Chadha.

- Det er alarmerende, at vi på få timer kan skrive så mange bøder, og at så mange cyklister åbenbart er ligeglade med trafiksikkerheden. Det er både farligt for dig selv og andre at køre uden lys i de mørke timer og køre mod færdselsretningen. Med de nedslående resultater, vi har set ved de seneste indsatser, kan jeg garantere, at vi vil sætte flere kontroller ind mod cyklister i byerne, siger politikommissæren.

Resultaterne af fredagens cykelkontrol i krydsene Nørre Allé/Gl. Munkegade og Grønnegade/Vestergade i Aarhus:

  • Kørsel imod ensretningen 68
  • Manglende lys 30
  • Mobiltelefon 2
  • Fejl og mangler 2
  • To på én cykel 2
  • Rødt Lys 1
  • I alt 105 sigtelser på omkring fem timer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Genbrugsstationerne åbner: Forvent kø og forbered dig godt hjemmefra

Annonce