Annonce
Aarhus

Politiet: Efterladte børn taler afghansk

Østjyllands Politi offentliggjorde søndag eftermiddag billeder af pigen og drengen. Foto: Østjyllands Politi/Ritzau Scanpix

Aarhus: Det er nu lykkedes Østjyllands Politi at finde ud af, hvilket sprog de to børn, der lørdag aften blev fundet på Park Allé i Aarhus, taler.

- Vi har en stærk formodning om, at børnene taler afghansk med dari-accent, siger vagtchef Lars Bisgaard til DR Nyheder.

Det næste skridt i politiets efterforskning er at skaffe en tolk, som kan tale med den ældste af børnene. Nemlig drengen, der vurderes til at være to og et halvt år.

Han stod i går ved 18.30-tiden på Park Allé sammen med sin formodede lillesøster på omkring et år. Pigen sad i klapvogn.

En mandlig borger spottede børnene og ventede sammen med dem en halv times tid. Da ingen pårørende, dukkede op, kontaktede han politiet, som hentede drengen og pigen.

Efter en kort ventetid på stationen blev børnene overdraget til de sociale myndigheder i Aarhus Kommune.

Politiet beder folk om at ringe 114, hvis de kender til familien eller har set børnene sammen med forældrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];