Annonce
Aarhus

Politiet efterlyser gerningsmand til hjemmerøveri: Har du set denne mand?

Politiet efterlyser manden her, der er den formodede gerningsmand til et hjemmerøveri begået i Hammel i oktober. Billedet er fra 2014. Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi beder nu offentligheden om hjælp til at identificere en formodet gerningsmand til et hjemmerøveri, der blev begået i Hammel tilbage i oktober.

HAMMEL: Har du set manden på billedet? Så vil Østjyllands Politi rigtig gerne høre fra dig.

Manden er den formodede gerningsmand til et hjemmerøveri, der blev begået i Hammel 24. oktober 2018.

Hjemmerøveriet fandt sted på Skolegade. Husets dengang 76-årige kvindelige beboer befandt sig i stuen, da hun ved 13-tiden hørte døren gå. Først troede hun, at det var hendes mand, og det var først da hun cirka et kvarter senere gik ind i soveværelset at hun så, at der stod en ukendt mand.

Kvinden tog fat i mandens arm og spurgte, hvad han lavede. Manden rystede sig fri og greb fat i kvindens arm, hvorefter han skubbede hende væk og løb ud af hoveddøren og forsvandt. Efterfølgende fandt kvinden ud af, at manden havde stjålet flere smykker fra soveværelset.

Annonce

Kontakt politiet hvis du ved hvem han er

Undersøgelser på stedet og tekniske spor har ført politiet til den mistænkte på billedet. Han er rumænsk og kendt i både jyske og sjællandske politikredse, men uden dansk bopæl.

- At vi først eftersøger ham nu skyldes blandt andet, at efterforskerne har skulle igennem en række undersøgelser, og det tager noget tid, siger Janni Lundager, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi. Hun fortæller samtidig, at den 76-årige ikke umiddelbart kom til skade ved hjemmerøveriet.

Manden beskrives som:


  • Østeuropæisk af udseende
  • 20-30 år
  • 165-175 cm
  • Almindelig af bygning
  • Havde kort hår
  • Ved hjemmerøveriet iført mørk grøn/brunlig kasket af uld og en mørk jakke, og han medbragte en sort skuldertaske
  • Han talte gebrokkent engelsk

Har man oplysninger om, hvor den mistænkte befinder sig, eller har man øvrige oplysninger i sagen, bedes man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce