Annonce
Aarhus

Politiet efterlyser vidner og sender mobilstation til Aarhus Vest: - Vi forstår godt, folk er utrygge

Politiets mobile politistation køres i dag til Aarhus Vest-området for at at skabe tryghed. Foto: Scanpix
Efter skudepisoden i Aarhus Vest natten til onsdag sender politiet deres mobile politistation til området og efterlyser vidner.

AARHUS V: En mobil politistation bliver stillet op i Aarhus Vest. Det er Østjyllands Politis svar på nattens skudepisode på Kappelvænget, hvor to yngre mænd blev skudt i benene.

En 23-årig og en 31-årig mand blev behandlet for deres skader på hospitalet, og Østjyllands Politi er nu i fuld gang med efterforskningen af skyderiet, der skete omkring klokken 00.35. Politiet vil i løbet af dagen være til stede med den mobile politistation i området omkring Kappelvænget for at tale med borgerne.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk bliver utrygge, når der bliver skudt på åben gade i deres nabolag. Derfor vil vi gerne vise vores synlighed i området og give folk mulighed for at få en snak med vores betjente om situationen. Samtidigt opfordrer vi folk til at kontakte os, hvis de har set episoden eller har eventuelle oplysninger om gerningsmændene, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Politiets foreløbige efterforskning viser, at der blev affyret flere skud på Kappelvænget, hvorefter flere gerningsmænd kørte fra stedet i en bil. Det er fortsat uvist, om episoden har forbindelse til den bandekonflikt, der er mellem to grupperinger i Aarhus Vest i øjeblikket.

- Det er endnu for tidligt at sige, om skudepisoden har forbindelse til bandekonflikten i området, men det er selvfølgelig naturligt, at vi kigger i den retning. Nu skal vi have foretaget en række afhøringer og efterforskningsskridt, inden vi kan konkludere noget i forhold til motiv og gerningsmænd, siger Michael Kjeldgaard.

Har du oplysninger om skudepisoden, kan du kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Annonce
Det var her i Kappelvænget-området, at skudepisoden fandt sted natten til onsdag. Foto: Google
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce