Annonce
Østjylland

Politiet efterlyser vidner: Pige ramt af skud i baglåret

Sydøstjyllands Politi efterlyser vidner til en episode natten til søndag, hvor en 17-årig pige blev skudt i baglåret. Arkivfoto
Vicepolitiinspektør: Vi ser med stor alvor på sagen og vil meget gerne høre fra nogen, der kunne have oplysninger om gerningsmændene.

Horsens: En 17-årig pige fra Horsens blev natten til søndag ramt af det, der formentlig er et skud fra et luftgevær eller en luftpistol, da hun krydsede Nørrebrogade i Horsens.

Nu søger politiet vidner til episoden, der fandt sted omkring kl. 1.30 søndag.

Ifølge Sydøstjyllands Politi blev skuddet formentlig affyret fra en mørk personbil.

- Pigen var i selskab med tre veninder, og den enes mor skulle komme og hente dem. På vej mod mødestedet krydsede de Nørrebrogade ved Falckstationen. En mørk personbil kørte forbi dem, og de hørte et højt knald. Den 17-årige mærkede, hvad der føltes som et "bid" i baglåret, skriver politiet i et Facebookopslag, hvor de opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

Den 17-årige pige blev kørt til skadestuen i Horsens, hvor et blyhagl senere blev fjernet fra hendes baglår.

Pigerne har fortalt politiet, at de mener, skuddet kom fra bilen, der passerede dem ved Falckstationen. De har beskrevet bilen som en mindre mørk personbil med nedrullet vindue. Der blev spillet høj musik i bilen, som kom kørende i retning mod byen.

- Hvis du har set bilen, hørt om lignende episoder eller på anden måde har tip om, hvem gerningsmændene kan være, så kontakt os, lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, der understreger, at politiet ser med stor alvor på sagen.

- Vi har ikke - mig bekendt - haft lignende sager for nylig. Vi har tidligere set sager, hvor der er tale om børn, der har leget med luftvåben. Men der er næppe tale om børn i denne sag, da episoden fandt sted om natten, siger Lars Peter Madsen.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce