Annonce
Sport

Politiet er klar til semifinale: Regner med folkevandring i Aarhus

Frederiksgade var sort af mennesker, da Danmark besejrede Tjekkiet i kvartfinalen sidste lørdag. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Østjyllands Politi sætter ekstra ressourcer for at holde ro i de århusianske gader onsdag, når Danmark skal spille EM-semifinale mod England.

AARHUS: Onsdag aften går det løs på Wembley, når det danske landshold tørner sammen med det engelske ditto i den ene af årets to EM-semifinaler.

Flere tusinde århusianere har allerede sikret sig billet til et af byens talrige storskærmsarrangementer, så de kan fejre det i fællesskab, når sejren er i hus.


Annonce

Man skal huske på, at det jo heldigvis er glade fodboldfans i gaderne, og der skal jo selvfølgelig også være plads til, at man kan fejre det

Martin Frank Rasmussen, vicepolitiinspektør, Østjyllands Politi


Hvis de seneste lørdage kan bruges som pejlemærke, kan man roligt forvente en regulær fodboldfest i byens gader, hvilket politiet også er yderst opmærksom på.

- Vi regner med, at der kommer en folkevandring, som vi også havde i lørdags. Vi har jo de her storskærmsarrangementer, som vi selvfølgelig har ekstra opmærksomhed på, siger Martin Frank Rasmussen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

- Hvis det går som sidst, vil der jo være en stor del, der bevæger sig ind mod Aarhus midtby, når kampen er slut, og der stiller vi selvfølgelig med nogle ekstra ressourcer i forhold til, at vi stadigvæk har en opgave i at sikre, at alle har en god aften - både fodboldfans, men selvfølgelig også dem, der bor i området.

Onsdag tager Midttrafik konsekvensen af sidste lørdags folkevandring og leder alle busser uden om Aarhus midtby fra klokken 18.00. Foto: Lasse Kristoffersen

Hold afstand

Trods coronarestriktioner må århusianerne fortsat gerne forsamle sig i grupper på op til 500 mennesker. Det gælder også onsdag.

- Det er vel at mærke en gruppe, der er samlet til ét arrangement. Så kan man jo godt forsamles flere grupper ved siden ad hinanden. Det bliver en vurderingssag, oplyser Martin Frank Rasmussen.

Hvis man befandt sig på Frederiksgade eller Busgaden sidste lørdag aften, kunne man snildt få det indtyrk, at der var væsentligt mere end 500 mennesker, der væltede ind og ud mellem hinanden.

Hos Østjyllands Politi er man opmærksomme på, at lignende episoder kan forekomme onsdag, men man kan ikke umiddelbart sige, om det bliver nødvendigt at bryde menneskemængden op.

- Vi tager det, når vi ser det. Det kan vi ikke tage stilling til nu. Man skal huske på, at det jo heldigvis er glade fodboldfans i gaderne, og der skal jo selvfølgelig også være plads til, at man kan fejre det, siger Martin Frank Rasmussen.

Vicepolitiinspektøren har også et kammeratligt råd til de mange århusianere, der får lyst til at vende snuden mod midtbyen efter semifinalen.

-Selvfølgelig skal man have en god aften, men coronaen er ikke helt ovre endnu. Så hold lidt afstand til hinanden, siger han.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Sport

Endelig hul på bylden i Stadionhallen: - Nu har vi lidt at rulle videre på

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce