Annonce
Aarhus

Politiet er på bar bund: I fem uger har afrikanere været pist væk efter VM-løb i Aarhus

Der manglede fem løbere, da starterne gik ved VM Cross i Aarhus. Atleterne fra Eritrea forsvandt under arrangmentet den sidste uge i marts. og politiet kan ikke finde dem. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I slutningen af marts forsvandt fem løbere fra Eritrea under VM Cross i Aarhus. Flugten var sandsynligvis nøje planlagt, og på grund af manglende spor søger politiet ikke længere aktivt efter afrikanerne.
Annonce

AARHUS: Fem løbere fra Eritrea har lavet det helt store forsvindingsnummer.

Atleterne forsvandt den sidste weekend i marts under VM Cross i Aarhus.

Siden har Afdelingen for Særlige Sager i Østjyllands Politi eftersøgt løberne, men arbejdet har ikke givet brugbare spor.

- Det er ikke lykkedes os at finde frem til de eritrerianske løbere, men deres fingeraftryk og oplysninger ligger i vores system. Hvis vi på et tidspunkt støder på dem, vil vi derfor hurtigt kunne identificere dem, forklarer Arne Mikkelsen, politikommissær og leder af Særlige Sager.

Aktuelt har vi ingen formodning om, hvor de befinder sig, og om de overhovedet er i Danmark. Derfor søger vi ikke længere aktivt efter dem.

Arne Mikkelsen, Særlige Sager, Østjyllands Politi

Annonce

Ingen eftersøgning

Atleterne fra Eritrea forsvandt torsdag 28. marts.

De fem forlod deres hotelværelser, og ingen af dem tog pas med sig. Passene var i delegationens besiddelse.

Løberne dukkede aldrig op til konkurrencerne på og omkring Moesgaard Museum.

De havde visum. Men det gjaldt kun under VM Cross, så papirerne er forlængst udløbet.

- Aktuelt har vi ingen formodning om, hvor de befinder sig, og om de overhovedet er i Danmark. Derfor søger vi ikke længere aktivt efter dem. Men hvis vi får nye oplysninger, der kan lede os til dem, reagerer vi selvfølgeligt på dem, understreger Arne Mikkelsen.

Annonce

Planlagt aktion

De fem løberes forsvinden tyder på, at flugten fra Eritrea og VM Cross var planlagt.

Det siger kontorleder Leif Randeris fra den private forening Indvandrerrådgivningen til dr.dk.

- De må have nogle bekendte eller informanter eller måske sendt nogle penge i forvejen. De kan også lave illegalt arbejde. Det eksister stadig i stor udstrækning. Vi hører, at der er nogle, som formidler illegale arbejdere og tager penge for det af de penge, som arbejderne tjener. Hvis man kan tjene 40 kroner i timen illegalt, vil det svare til en hel uges løn i Eritrea. Samtidig er Danmark bestemt et bedre land at opholde sig i end Eritrea, selvom man arbejder illegalt, siger Leif Randeris til dr.dk.

Afdelingen for Særlige Sager har ikke brugbare spor i sagen om fem forsvundne atleter fra VM Cross i Aarhus. Politiet er dog i besiddelse af løbernes fingeraftryk. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce