Annonce
Alarm 112

Politiet forsøger at se mønster i flere bilbrande

Personlige uvenskaber og unges kedsomhed er nogle mulige forklaringer på mange påsatte bilbrande.
Annonce

Antallet af påsatte bilbrande stiger. Det er det højeste siden 2016, da politiet begyndte at registrere fænomenet på centralt plan, skriver Jyllands-Posten tirsdag.

I årets første ni måneder var der 648 sager. I samme periode de foregående år svingede tallet fra 487 til 626.

Men tallene er behæftet med usikkerhed. Det kan nogle gange være vanskeligt at afgøre, om en brand i en bil er påsat eller ej.

Årsagerne kan mange og varierede. Forsikringssvindel og hærværk er to bud. I andre tilfælde er der tale om personlige uvenskaber, som ligger bag, at nogen stikker ild på en bil.

I Østjyllands Politi har man konstateret, at en del brande forekommer i socialt belastede områder.

- Vi har konstateret et mønster, hvor vi ser bilbrande i bestemte geografiske områder i tidsrum, hvor der typisk ikke er ret mange mennesker på gaden, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard til Jyllands-Posten.

Han er enig i, at nogle brande kan forbindes til såkaldt utilpassede unge. Men man skal være varsom og ikke blot stirre på ét motiv, mener politiinspektøren.

Tidligt tirsdag morgen var der et nyt tilfælde i Tilst. Her stod tre biler i brand på Langkærvej lidt efter klokken fire. Et vidne så en mand, der ifølge politiets døgnrapport har udenlandsk udseende, løbe ud i det grønne område nord for Langkærvej.

Angiveligt råbte en kvinde "jeg har set jer". Det fik en mand til at sige "kom, vi løber", oplyser politiet.

I Jyllands-Postens artikel udtaler vicepolitiinspektør Brian Belling fra Københavns Politi, at han ikke, at der er en sammenhæng med bilbrande og socialt belastede kvarterer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce