Annonce
Østjylland

Politiet har fået nye spor til eftersøgning: Har du set Pavia gå rundt på landevejen?

Onsdag ledte politiets hundepatruljer igen efter 47-årige Pavia Hamann. Arkivfoto/privatfoto

På grund af de nye oplysninger vil politiet gerne høre fra borgere, der kan have set Pavia Hamann natten til søndag på Grenåvej mellem Assentoft og Auning eller på Ebeltoftvej/Randersvej mellem Assentoft og Mørke.

ØSTJYLLAND: Østjyllands Politi har tidligere antaget, at den forsvundne 47-årige Pavia Henrik Anton Hamann befandt sig på en mark ved Virringmark vest for Fausing, da han klokken 4.30 søndag morgen ringede til sin far i nedtrykt sindstilstand.

Derfor har eftersøgningen hidtil været koncenteret om dette område, ligesom politiet flere gange har opfordret borgere i områder til at kigge efter den 47-årige. Nye digitale spor i sagen sætter dog flere områder af Djursland i spil i eftersøgningen.

- De første masteoplysninger, vi fik, viste, at hans mobiltelefon var gået på en mast ved Fausing. Men nu viser yderligere masteoplysninger, at han kan være gået enten til Auning eller Mørke. Vi hælder mest til Auning, men der er også kommet masteoplysninger, der betyder, at vi må holde Mørke åben som en mulighed, forklarer kommunikationsrådgiver Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

Pavia Hamann gik fra Regionshospitalet Randers omkring klokken et natten til søndag 10. februar, hvorefter han gik til Assentoft. På grund af de nye oplysninger vil politiet gerne høre fra borgere, der kan have set Pavia Hamann natten til søndag i tidsrummet mellem klokken tre og seks på Grenåvej mellem Assentoft og Auning eller på Ebeltoftvej/Randersvej mellem Assentoft og Mørke.

- Måske er der nogen, der har set ham på landevejen den nat, men som indtil nu ikke har tænkt over, at det kunne være ham. Vi håber på at høre fra nogen, der kan gøre os klogere på, om han er gået mod Auning eller Mørke, siger Janni Lundager.

Politiet har onsdag haft hundepatruljer ude ved både Auning og Mørke, men uden at finde yderligere spor.

Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Annonce

Pavia Hamann beskrives som:


  • 47 år
  • Grønlandsk afstamning
  • Almindelig af bygning
  • Karseklippet sort/gråt hår
  • Er iført en lysegrå strikket bluse, blå jeans og gule ankelskindstøvler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce