Annonce
forside

Politiet har fundet nye spor i ubådssagen

Hele fredagen har dykkere ledt efter spor i ubådssagen i Køge Bugt, og ud på aftenen oplyser politiet, at man har fundet noget. Man vil dog først løfte sløret for, hvad det er ved et pressemøde lørdag formiddag.

Fredag har politiet gjort et fund, der formentlig har noget med ubådssagen at gøre.

Københavns Politi har gjort nye fund, der formentlig er relateret til ubådssagen. Det skriver politiet på Twitter.

Lørdag klokken 10 vil politiet på et pressemøde løfte sløret for, hvad det er, man har fundet.

- Jeg har ingen kommentarer til, hvad vi har fundet, før i morgen (lørdag, red.), siger drabschef Jens Møller fra Københavns Politi.

Ubådsbyggeren Peter Madsen er sigtet for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall i sin ubåd, skåret liget i stykker og kastet delene i havet.

Foreløbig har politiet kun fundet Kim Walls torso - altså krop uden hoved, arme og ben. Siden har man ledt efter de manglende ligdele i Øresund og Køge Bugt.

Ifølge Ekstra Bladet har politiet hele fredagen ledt med dykkere i Køge Bugt ud for Avedøre Holme. Til aften sejlede dykkernes støtteskib Aurora ind til havnen ved Avedøre Værket.

Her hentede en rustvogn fra Falck noget, som er bjærget under eftersøgningen, skriver Ekstra Bladet.

Peter Madsen nægter, at han har dræbt den svenske journalist. Hun døde ganske vist på ubåden, men det var ved en ulykke, hvor hun fik en ubådslåge i hovedet, siger Peter Madsen.

Han erkender også, at han smed liget over bord, men afviser, at han parterede det først.

En obduktion har ikke kunnet fastslå dødsårsagen. Men den har vist, at der på Kim Walls torso er konstateret ikke færre end 14 knivstik i underlivet.

Disse er påført "omkring dødens indtræden eller kort tid efter", sagde specialanklager Jakob Buch-Jepsen tirsdag, da Madsens varetægtsfængsling blev forlænget i et retsmøde i Københavns Byret.

I retsmødet kom det også frem, at der på en harddisk tilhørende Peter Madsen er fundet videoer omhandlende fetich, tortur og drab på kvinder ved henholdsvis hængning, halshugning og afbrænding.

- Det er ægte videoer af henrettelser optaget i udlandet. Det er ikke videoer optaget af Peter Madsen. Men det er nogle videoer, der efter vores opfattelse indikerer, at man kan have interesse for de her ting, sagde Jakob Buch-Jepsen.

Ved tirsdagens retsmøde fik Peter Madsen sin varetægtsfængsling forlænget frem til 31. oktober.

I en sms til Ritzau skriver hans forsvarer, Betina Hald Engmark, at hun og Peter Madsen har besluttet ikke at kære fængslingen til Østre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Er du agil nok til fremtiden?

Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce