Annonce
Alarm 112

Politiet indfører visitationszoner: - Vi har beslaglagt flere våben fra personer med banderelationer

9. januar fik Østjyllands Politi flere meldinger om skud på Gudrunsvej. Den episode indgår i det samlede billede af, at en konflikt mellem Brabrandgruppen og Trillegården er blusset op igen. Derfor indføres der nu visitationszoner to steder. Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
Trillegården og Brabrandgruppen var sidst i konflikt i september sidste år. Efter flere ugers uro, vurderer politiet nu, at konflikten er blusset op igen. Onsdag blev to mænd fremstillet i grundlovsforhør efter fundet af en skarpladt revolver og en kniv.
Annonce

AARHUS: Bandekonflikten mellem Trillegården og Brabrandgruppen er for alvor blusset op igen, og det betyder, at Østjyllands Politi indfører visitationszone fra onsdag 20. januar fra klokken 18.00 i et område omkring Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang i det vestlige Aarhus.

- Vi har de seneste uger set flere indikationer på, at den tidligere konflikt mellem grupperinger fra henholdsvis Brabrand og Trillegården er ved at blusse op igen. Derfor har vi øget tilstedeværelsen i de områder, hvor grupperingerne holder til, hvilket har ført til flere beslaglæggelser af diverse våben fra personer med relation til bandemiljøet, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen til Århus Stiftstidende og fortæller, at der for nuværende ikke er en enkeltepisode, der har sat gang i konflikten igen.

- Det kan være kampen om, hvem der har de kriminelle markeder, eller gengældelsesaktioner mellem grupperingerne, siger chefpolitiinspektøren.

- Vi opretter visitationszonerne, fordi vi gerne vil have fat i de våben, som vi ved er i omløb blandt de kriminelle grupperinger. Jo flere våben vi får fat i, jo mindre er risikoen for, at de kan bruges til at gøre skade på andre og skabe utryghed for de øvrige beboere i området, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Senest tirsdag var Østjyllands Politi på to større aktioner, hvor der under en indsats ved Torpevænget/Kappelvænget i Herredsvang blandt andet blev fundet en revolver, en kniv og en peberspray. Senere på aftenen blev der også i Gellerupparken fundet våben, i form af kniv og peberspray, i forbindelse med ransagning af biler.

9. januar fik Østjyllands Politi flere anmeldelser om skud på Gudrunsvej, men da flere patruljer nåede frem, var der ingen personer på det formodede gerningssted. Men på stedet blev der fundet patronhylstre, ligesom politiet opdagede et skudhul i bagruden på en parkeret bil.

Den episode indgår ifølge Østjyllands Politi i det samlede billede af den opblussende konflikt mellem grupperingerne.

Annonce

Indfører to visitationszoner

På baggrund af flere våbenfund og øvrige indikationer på en konfliktoptrapning mellem grupperinger i det vestlige Aarhus, indfører Østjyllands Politi altså visitationszoner i to områder omkring Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang.

- Vi opretter visitationszonerne, fordi vi gerne vil have fat i de våben, som vi ved er i omløb blandt de kriminelle grupperinger. Jo flere våben vi får fat i, jo mindre er risikoen for, at de kan bruges til at gøre skade på andre og skabe utryghed for de øvrige beboere i området, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Visitationszonen træder i kraft onsdag 20. januar kl. 18.00 og varer foreløbig til og med fredag 12. februar. Perioden kan forlænges, hvis der er behov og grundlag for det.
Udover oprettelse af visitationszonen har Østjyllands Politi også iværksat øget patruljering i hele det vestlige Aarhus.

Visitationszone Brabrand
Visitationszone Herredsvang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce