Annonce
Aarhus

Politiet jagter mulig børnelokker: Skolepiger antastet på Katrinebjerg

To skolepiger blev tirsdag klokken 15.15 kontaktet af en ukendt mand på Arendalsvej i det nordlige Aarhus. Mandens signalement, køretøj og fremgangsmåde minder om en række andre sager, som politiet nu forsøger at finde ud af, om der beviser for at sammenkæde.

Mindst fem gange de seneste 10 måneder er østjyske skolebørn blevet forsøgt lokket ind i en hvid kassevogn af en ukendt mand. Tirsdag skete det igen, da en 9-årig pige og hendes veninde blev antastet tæt på Katrinebjergskolen.

Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi undersøger i øjeblikket en mulig sammenhæng mellem en lang række sager, hvor børn er blevet antastet af en ukendt mand med påfaldende enslydende signalement.

Sagerne spænder over næsten et år og er foregået forskellige steder i Østjylland. De har dog det til fælles, at de involverede skolebørn alle er blevet kontaktet eller forsøgt lokket ind i en hvid varevogn af en fremmed mand.

Den seneste episode udspillede sig tirsdag eftermiddag klokken 15.15, hvor en 9-årig pige fra Katrinebjergskolen og hendes veninde blev anråbt, da de kom gående ad Arendalsvej tæt på skolen. Igen var der tale om en mand i en hvid varevogn, der forsøgte at tale pigerne hen til sin vogn.

- De gør det helt rigtige i situationen. De løber derfra og kontakter en voksen, som straks alarmerer politiet, fortæller Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Annonce

Mange lignende sager

Efterfølgende har ledelsen på Katrinebjergskolen orienteret personale og forældre til børn op til 6. klassetrin om hændelsen. Faktisk er det anden gang i denne måned, skoleledelsen har måttet advisere om en mistænkelig episode i nærheden af skolen.

Fredag 4. januar var en gruppe elever på vej i klub, da de blev kontaktet af en mand. Manden - der var kørende i en hvid kassevogn - ville gerne i samtale med eleverne.

Politiet undersøger nu sammenhængen mellem disse episoder og en række andre sager:

21. marts sidste år blev en 13-årig pige bedt om at hoppe ind bag i en hvid kassebil på Tinghøjvej i Hadsten. Pigen mente, at der blandt andet stod noget med "auto" på siden af den.

16. august sidste år var det en 11-årig dreng, der blev kontaktet af en mand i en hvid varebil på Søndergade ved Kvickly i Hadsten. Ifølge drengens forklaring spurgte den ukendte mand, om ikke drengen ville med ud og køre - hvilket han afslog.

8. januar 2019 indløb en tredje anmeldelse fra Hadsten, hvor en ukendt mand i en hvid varevogn igen var i fokus. Denne gang blev en 9-årig pige fra Bavnehøjskolen kontaktet og spurgt om hun ville have noget slik eller med en tur på McDonalds.

Dertil kommer en episode ved Lystrup Skole, hvor en pige 31. oktober blev forsøgt lokket ind i en varebil. Her var der dog tale om en sort varebil.

Annonce

Politiet udelukker ikke sammenhæng

Hos Østjyllands Politi efterforsker man fortsat samtlige sager.

- Ud fra signalement og beskrivelsen af den hvide varevogn kan vi ikke udelukke, at der kan være tale om den samme gerningsmand. Omvendt kan vi heller ikke med sikkerhed kæde sagerne sammen, siger kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen.

Han opfordrer forældre til at tage en generel snak om kontakt til fremmede med deres børn.

- Det er vigtigt, at børnene ved, at de straks skal afbryde kontakten og søge hjælp hos en voksen, siger han.

Manden bag tirsdagens episode ved Katrinebjergskolen kørte i en hvid kassevogn med gule nummerplader. Han beskrives som:


  • Cirka 30 år
  • Cirka 185 centimeter høj
  • Almindeligt bygget
  • Lysebrunt, kort hår
  • Skægstubbe
  • Iført langærmet hvid trøje og sorte bukser
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaramt plejehjem: Medarbejdere kan alligevel godt være blevet smittet på arbejde

Aarhus

Ældreområdet i Aarhus mister den anden topchef på få uger:  Økonomichef stopper i begyndelsen af 2021

Aarhus

Krav om afklaring i omstridt sag: Familier med kræftramte børn er efterladt i usikkerhed

Annonce