Annonce
Aarhus

Politiet jagter mulig børnelokker: Skolepiger antastet på Katrinebjerg

To skolepiger blev tirsdag klokken 15.15 kontaktet af en ukendt mand på Arendalsvej i det nordlige Aarhus. Mandens signalement, køretøj og fremgangsmåde minder om en række andre sager, som politiet nu forsøger at finde ud af, om der beviser for at sammenkæde.

Mindst fem gange de seneste 10 måneder er østjyske skolebørn blevet forsøgt lokket ind i en hvid kassevogn af en ukendt mand. Tirsdag skete det igen, da en 9-årig pige og hendes veninde blev antastet tæt på Katrinebjergskolen.

AARHUS: Østjyllands Politi undersøger i øjeblikket en mulig sammenhæng mellem en lang række sager, hvor børn er blevet antastet af en ukendt mand med påfaldende enslydende signalement.

Sagerne spænder over næsten et år og er foregået forskellige steder i Østjylland. De har dog det til fælles, at de involverede skolebørn alle er blevet kontaktet eller forsøgt lokket ind i en hvid varevogn af en fremmed mand.

Den seneste episode udspillede sig tirsdag eftermiddag klokken 15.15, hvor en 9-årig pige fra Katrinebjergskolen og hendes veninde blev anråbt, da de kom gående ad Arendalsvej tæt på skolen. Igen var der tale om en mand i en hvid varevogn, der forsøgte at tale pigerne hen til sin vogn.

- De gør det helt rigtige i situationen. De løber derfra og kontakter en voksen, som straks alarmerer politiet, fortæller Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Annonce

Mange lignende sager

Efterfølgende har ledelsen på Katrinebjergskolen orienteret personale og forældre til børn op til 6. klassetrin om hændelsen. Faktisk er det anden gang i denne måned, skoleledelsen har måttet advisere om en mistænkelig episode i nærheden af skolen.

Fredag 4. januar var en gruppe elever på vej i klub, da de blev kontaktet af en mand. Manden - der var kørende i en hvid kassevogn - ville gerne i samtale med eleverne.

Politiet undersøger nu sammenhængen mellem disse episoder og en række andre sager:

21. marts sidste år blev en 13-årig pige bedt om at hoppe ind bag i en hvid kassebil på Tinghøjvej i Hadsten. Pigen mente, at der blandt andet stod noget med "auto" på siden af den.

16. august sidste år var det en 11-årig dreng, der blev kontaktet af en mand i en hvid varebil på Søndergade ved Kvickly i Hadsten. Ifølge drengens forklaring spurgte den ukendte mand, om ikke drengen ville med ud og køre - hvilket han afslog.

8. januar 2019 indløb en tredje anmeldelse fra Hadsten, hvor en ukendt mand i en hvid varevogn igen var i fokus. Denne gang blev en 9-årig pige fra Bavnehøjskolen kontaktet og spurgt om hun ville have noget slik eller med en tur på McDonalds.

Dertil kommer en episode ved Lystrup Skole, hvor en pige 31. oktober blev forsøgt lokket ind i en varebil. Her var der dog tale om en sort varebil.

Politiet udelukker ikke sammenhæng

Hos Østjyllands Politi efterforsker man fortsat samtlige sager.

- Ud fra signalement og beskrivelsen af den hvide varevogn kan vi ikke udelukke, at der kan være tale om den samme gerningsmand. Omvendt kan vi heller ikke med sikkerhed kæde sagerne sammen, siger kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen.

Han opfordrer forældre til at tage en generel snak om kontakt til fremmede med deres børn.

- Det er vigtigt, at børnene ved, at de straks skal afbryde kontakten og søge hjælp hos en voksen, siger han.

Manden bag tirsdagens episode ved Katrinebjergskolen kørte i en hvid kassevogn med gule nummerplader. Han beskrives som:


  • Cirka 30 år
  • Cirka 185 centimeter høj
  • Almindeligt bygget
  • Lysebrunt, kort hår
  • Skægstubbe
  • Iført langærmet hvid trøje og sorte bukser
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce