x
Annonce
Aarhus

Politiet lå på lur: Vaks bankmand afslørede sms-snyder fra Den Blå Avis

Fup-sms'er med beskeder om, at et beløb er gået ind på en given konto, er svindlernes hotteste våben i forsøget på at franarre mennesker penge. Foto: Scanpix
En erfaren bankmand lod sig ikke snyde af en falsk sms, da han ville sælge sin mobil på nettet. Derfor kunne politiet anholde en 16-årig på McDonald's.

RISSKOV: Mange lader sig snyde af falske sms'er eller fupmeddelelser på nettet, der skal franarre folk deres kontanter eller koder til kontier. En vaks bankmand lod sig ikke snyde af falsk sms.

Derfor kunne politiet, der lå på lur ved McDonald's i Risskov, efterfølgende fredag anholde en ung mand, der ville svindle kontanter fra bankmanden.

Den 45-årige mand havde sat sin iPhone til salg på Den Blå Avis og var fredag eftermiddag telefonisk blevet kontaktet af en mand, der var interesseret i at købe telefonen. De to parter blev enige om en pris, og køberen oplyste, at han havde overført pengene, og at de ville være på sælgers konto inden for 24 timer, fortæller Østjyllands politi i sin døgnrapport.

Den 45-årige sælger fik kort efter en sms, der så ud som om den kom fra Danske Bank. I sms'en lød det, at banken havde godkendt overførslen, og at pengene ville bliver overført til hans konto i løbet af 24 timer. Men den 45-årige mand arbejder som bankmand, og han var ret overbevist om, at der var tale om en falsk sms. Ved nærmere undersøgelse kunne han også konstatere, at det registreringsnummer (reg. nr.) og kontonummer, som fremgik af sms’en, ikke eksisterede.

Manden kontaktede derfor politiet og fortalte, at han havde aftalt at mødes med køberen ved McDonald’s på Grenaavej i Risskov for at overlevere telefonen. Så da køberen dukkede op som aftalt, lå politiet på lur, og den 16-årige dreng blev anholdt og sigtet for forsøg på bedrageri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce