Annonce
forside

Politiet leder efter vigtigt hundelufter-vidne: Mand med usikker gang hev fat i 10-årig pige i Lystrup

Tre elever kontaktet af ukendt person på Lystrup Skole. Arkivfoto: Kim Haugaard

Politiet leder efter spinkel, dansk mand med en usikker gang, som onsdag hev fat i en skolepige fra 4. klasse på Lystrup Skole.

LYSTRUP: En mand forsøgte onsdag middag at bortføre en pige fra 4. klasse på Lystrup Skole.

Politiet har i løbet af onsdagen og igen torsdag morgen og formiddag været til stede i Lystrup for at indsamle videoovervågning og for at foretage forhøringer i lokalområdet.

Politiet hører meget gerne fra vidner, der kan have set manden i området ved Lystrup Skole og Superbrugsen onsdag ved middagstid. Særligt interesserede er politiet i at komme i kontakt med en mand, der luftede sin schæferhund i området på tidspunktet for hændelsen. Han kan være et vigtigt vidne.

Manden, der hev fat i pigen, beskrives som:


  • 25-50 år
  • 170-180 cm høj
  • Spinkel af kropsbygning
  • Gik med usikker gang
  • Talte dansk
  • Var iført en elefanthue og en sort kasket med et hvidt bånd med kinesiske tegn
  • Bar en sort, langærmet bluse, sorte jeans med sorte knapper langs buksebenet og sorte sko med hvidt Nike-logo
Annonce

Ukendt mand hev fat i skolepige

Den ubehagelige episode fandt sted onsdag middag. Politiet fik anmeldelsen fra Lystrup Skole klokken 12.18. En ukendt mand havde hevet fat i en 10-årig pige, der legede fangeleg på legepladsen i et frikvarter.

I forbindelse med legen løb pigen ind i et buskads for at gemme sig, da manden pludselig sprang ud og tog fat i armen på hende og råbte "Nu har jeg dig".

Manden forsøgte kortvarigt at trække pigen med sig hen ad fortovet ved Lystrup Centervej, men pigen fik revet sig fri og løb væk, hvorefter manden løb væk derfra i retning mod Superbrugsen.

Der blev hurtigt sendt flere patruljer til stedet - heriblandt en hundepatrulje, der afsøgte området.

Østjyllands Politi er fortsat i gang med at efterforske sagen, og har man oplysninger, der kan være relevante for politiet, kan man ringe til Østjyllands Politi på telefon 114.

Gule veste

Torsdag fortæller skoleleder på Lystrup Skole Katja Uth, at man har sat et par tiltag i gang for at skabe tryghed på skolen.

- Vi har iværksat en gåbus, når eleverne skal videre fra skole til klub og SFO. Og alle gårdvagterne bærer gule veste, så de er nemme at få øje på, fortæller hun til Lokalavisen Aarhus.

Hun fortæller videre, at Pædagoger og lærere har talt med børnene torsdag morgen, hvilket har været med til at give ro på børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce