Annonce
Aarhus

Politiet luftede nyt våben i bandekrig: - Ha ha, har I fået nyt toilet?

Onsdag eftermiddag åbnede Østjyllands Politi en mobil politistation i Tilst og udvidede samtidig visitationszonen til også at dække bydelen. - Hvis banderne flytter, flytter vi med, lyder det fra politikommisær Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi. Foto: Kim Haugaard

Onsdag eftermiddag åbnede politiet en mobil politistation i Tilst samtidig med, at visitationszonen udvides til også at dække Tilst og derudover forlænges perioden.

"Ha ha, har I fået nyt toilet? Må jeg snappe det? Det bliver sgu et hit på nettet."

En ung mand stopper brat cyklen og finder sin mobiltelefon frem, da han får øje på Østjyllands Politis seneste våben i den skærpede indsats mod banderne i Aarhus - en mobil politistation i form af en hvid kassevogn.

Jo jo, Østjyllands Politi blev budt velkommen med manér, da en række betjente onsdag eftermiddag satte en mobil politistation op på torvet på Langkærvej i Tilst. Den mobile station kommer i kølvandet på bandekrigen, der har raset i Aarhus siden 26. maj, hvor banden Loyal to Familia fik en Aarhus-afdeling.

Udover en mobil station har Østjyllands Politi også udvidet visitationszonen til at dække Tilst, så nu kan politiet stikprøvevis kropsvisitere og undersøge tøj og genstande for at kontrollere, om nogen har våben på sig. Foto: Kim Haugaard

Politiet flytter med banderne

25. juni indførte Østjyllands Politi visitationszone i blandt andet Bispehaven, Brabrand og en del af Åbyhøj, og det har fået Loyal to Familia til at flyttet deres aktiviteter til Tilst, hvor et par af medlemmerne bor, og banden har været meget synlige om aftenen på torvet.

Derfor valgte Østjyllands Politi fra onsdag kl. 16 at udvide visitationszonen til også at gælde Tilst.

- Når banderne flytter sig, så gør vi også. Og den nye mobile station skal være med til at gøre os mere synlig i området og skabe tryghed for beboerne. Nogle bliver måske nervøse for, om det er farligt at bo her, nu der er visitationszone, men her kan de komme ind forbi og snakke med os. Og det er ikke blevet farligt at bo her snarere tværtimod, siger politikommisær ved Østjyllands Politi, Gert Bisgaard.

Tidsfristen for visitationszonerne løber foreløbigt til og med 18. august, og i den periode vil politiet være meget synlige i området.

- Vi skal ud i området og snakke med beboerne, og vi kører patrulje, som vi plejer. Det nye er blot, at vi nu har et fast udgangpunkt i stedet for at sidde i bilerne. Vi håber, at det bliver nemmere at komme i kontakt med borgerne på den her måde, siger Gert Bisgaard.

Annonce

Vil undgå rekruttering

Det er første gang, Østjyllands Politi forsøger sig med en mobil politistation. Vognen vil være i Tilst hver eftermiddag og aften, hvor der altid vil være et par betjente i vognen.

Østjyllands Politi håber, at der vil opstå en god dialog med de unge i området, da det forebyggende arbejde for at undgå rekruttering til banderne er meget vigtigt. Af samme årsag vil der også være opsøgende medarbejdere fra Aarhus Kommune i området.

- Det er dog vigtigt at understrege, at fordi vi nu er synlige i Tilst, så betyder det ikke, at vi har glemt Bispehaven og Brabrand. Der vil være præcis ligeså mange betjente de steder, som der hidtil har været, siger Gert Bisgaard.

I visitationsområderne kan politiet stikprøvevis kropsvisitere og undersøge tøj og genstande for at kontrollere, om nogen har våben på sig.

Indtil nu har Østjyllands Politi foretaget over 200 visitationer i den tidligere visitationszone og kun fundet enkelte stik- og slagvåben, hvilket politiet ser som et udtryk for, at de kriminelle har forstået budskabet om, at de ikke skal rende rundt med våben.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aarhus

Gemt værk til 1½ mio kroner: Folk i Nye går under egne fodspor

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: Forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Annonce